• Hayat Normalleşirken Esnaf Normalleşemedi
  • Hayat Normalleşirken Esnaf Normalleşemedi
  • Hayat Normalleşirken Esnaf Normalleşemedi
  • Hayat Normalleşirken Esnaf Normalleşemedi
Çorlu Güncel

Hayat Normalleşirken Esnaf Normalleşemedi

  • 01 Temmuz 2020
  • 7314 Kez Okundu

Pandemi sürecinde iş yapamayan esnaflar, normalleşmeyle birlikte işlerin yine kötü olduğunu ifade etti. İş merkezlerinde ise müşterinin olmaması dikkat çekti.


Ekonomik göstergelerin iyi olmadığını ifade eden esnaflar, geleceğimizden emin değiliz” dedi. Çorlu’nun en işlek caddesi olan Omurtak ve Kumyol Caddeleri’nde faaliyet gösteren esnaflar, en işlek caddelerde durum böyleyse gerisini düşünemiyoruz” dedi. 
HAYAT NORMALLEŞTİ AMA BİZİM İŞLERİMİZ NORMALLEŞEMEDİ 
Çarşı merkezindeki esnaflar olarak gerçekten bizler zor süreç geçiriyoruz diyen esnaflar, “Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte çoğu zaman dükkanlarımızı dahi açamadık. Pandemi sürecinde normalleşme adımları atılırken, bizlerin işlerinde bir normalleşme olmadı. Vatandaşlar dükkanların önünden gelip geçiyor, içeri dahi girmiyor, girenlerde sadece ürünlere bakıyorlar. Böyle giderse dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. 
KİMSEDE PARA YOK 
Bizler vatandaşlarla sürekli sohbet ediyoruz diyen esnaflar, vatandaşında parası yok maalesef dedi. Konuşmayı sürdüren esnaflar, “Vatandaşlarla sürekli sohbet ediyoruz, vatandaşında cebinde parası yok, parası olsa gelip zaten alışveriş yapacak ama olmadığı için sadece boş boş geziyorlar. Şu anda insanlar sadece karnını doyurmanın derdine düştü, başka hiçbir düşünemiyor. Herkes borçlu, borçları ödedikten sonra geride para kalmıyor” dedi. 
KİRA SİGORTA, İŞÇİ ÜCRETLERİ DERKEN GİRDİLERİMİZ ÇOK YÜKSEK 
Girdilerin çok yüksek olduğunu ifade eden esnaflar, “Dükkânın kapısını açmadan binlerce lira ödemeyle açıyoruz. Cadde üzerlerinde özellikle kiralar çok yüksek, bunun üzerine sigorta vergiler, normal vergiler yetişemiyoruz. Kiralar her sene artış gösteriyor. Sigorta giderleri çok yüksek, bunları karşılamak için çalışıyoruz, bizlere bir şey kalmıyor. Kar oranlarımız çok yüksek değil, Allah sonumuzu hayır etsin” dedi. 
BÖYLE GİTMEZ, YAKINDA ÇOĞU ESNAF KAPATIR 
İnsanların alım gücü düştükçe bizlerin de işleri düşüyor diyen esnaflar böyle giderse çoğumuz bu ekonomik çıkmazdan çıkamayız, batarız” dedi. Konuşmasını sürdüren esnaflar, “böyle giderse çoğumuz topu atarız, artık yanımızda işçi çalıştırmıyoruz, iki çalıştırırsak bunu bire düşürdük. Masraflarımızı alabildiğine düşürmeye çalışıyoruz yine olmuyor, çünkü satış yapamıyoruz. Satış yapmadığımız sürece de kazancımız olmuyor. Çarşı merkezinde sizlerde görüyorsunuz sürekli dükkanlar el değiştiriyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN