• Tobdesder Projesi'ne Ab Hibe Desteği
Çorlu Güncel

Tobdesder Projesi'ne Ab Hibe Desteği

  • 01 Temmuz 2020
  • 7496 Kez Okundu

Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği (TOBDESDER) yaptığı projeyle Avrupa Birliği’nden hibe desteği almaya hak kazandı.


Konuyla ilgili dernek başkanı Aysel Ergüney yaptığı açıklamada: “Çorlu’da 2019 yılı Mart ayında kurulan Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği-TOBDESDER, Türkiye Engelliler Konfederasyonu’nun AB hibe desteği çerçevesinde yürüttüğü, “Engelli Örgütlerinin Savunuculuk Kapasitesi ve Karar Süreçlerine Katılımlarının Güçlendirilmesi” Projesi kapsamında alt hibe desteği almaya hak kazandı” dedi. 
42 PROJEDEN İLK 8’E GİRİLDİ 
Açıklamasını sürdüren Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği  Başkanı Aysel Ergüney, “Türkiye genelinde, 42 engelli örgütünün katıldığı proje yarışmasında, Bağımsız Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, TOBDESDER desteğe hak kazanan 8 projeden biri oldu. Projemizin konusu :  Her 59’da bir çocukta görülen otizme dikkat çekmek amacıyla,  “59’da BİR” Otizmli Çocukların Annelerinden Mektup Var” çağrısı ile Türkiye genelinde mektup yarışması düzenleyeceğiz. Amacımız; otizmli çocuk annelerinin, otizm teşhisinden itibaren çocuk yetiştirmedeki toplumsal beklentilerin de baskısıyla yaşadıkları acılar, aile içi ve dışı dışlanmışlıklarla nasıl mücadele ettiklerini, mektupla ifade etmelerine olanak vermek. Ülkenin, doğusundan batısına hak arama mücadelesindeki annelerin deneyimlerini paylaşarak, kendilerini çaresiz, izole hisseden annelere yalnız olmadıklarını göstermek, toplumsal cinsiyet rolleri dahil sorgulama yapmalarını, mücadele yöntem ve bilgilerine ulaşmalarını sağlamak” dedi. 
MEKTUPLAR ÇEŞİTLİ İL VE İLÇELERDE SERGİLENMESİ SAĞLANACAK 
“TOBDESDER tarafından oluşturulacak Seçici Kurul’un yapacağı değerlendirme sonucunda, belirlenecek 59 mektup ile içinde otizm hakkında bilinen yanlışların ve doğruların yer alacağı 5.000 adet kitap yayımlanacak” diyen Aysel Ergüney, “Sergi formatında da hazırlanacak mektupların, STK’lar ve yerel yönetimlerin desteği ile çeşitli il ve ilçelerde sergilenmesi sağlanacak. Proje sonuçlarını, STK’lar , yerel ve merkezi yönetimler, üniversitelerin ilgili bölümleri ile paylaşarak eğitim, kültür ve sosyal alanlarda geliştirilebilecek planlar, projeler için veri oluşturulmasını sağlamayı bu konuda yapılacak bilimsel çalışmalara katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.