• Marmaraereğlisi “Sıfır Atık, Sıfır Kayıp” Belgesini Aldı
Tekirdağ

Marmaraereğlisi “Sıfır Atık, Sıfır Kayıp” Belgesini Aldı

  • 15 Haziran 2020
  • 1728 Kez Okundu

Ülke genelinde sürdürülen Sıfır Atık Projesi, Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından son derece önemsenmekte ve desteklenmekte.




Başkan Hikmet Ata tarafından yakından takip edilen proje de daha önce ilçede bulunan bütün okullarda Belediye personeli tarafından konferanslar yapılmıştı. Marmaraereğlisi Belediyesi Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğü giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak sıfır atık belgesini almaya hak kazandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; “Sıfır atık, sıfır kayıp” kampanyası hem bugün için, hem de geleceğimiz için oldukça önem arz eden bir projedir. Bu proje de ekiplerimiz ile birlikte çalışarak belediyemiz olarak belgemizi almaya hak kazandık. Geçtiğimiz dönem bu projelere destek vermek amacıyla doğa ve çevre konularında birçok etkinlik düzenledik. Bunların başında okullarımızda Atık Pil Toplama Yarışmaları olmuştu. Oldukça başarılı sonuçlar elde ettik ve bu konuda sıralamaya giren okullarımıza çeşitli ödüller verdik.  Toplumun bu konuda duyarlı olmasına geleceğimiz açısından oldukça ihtiyacımız var. Bu bilinci ağaç yaşken eğilir prensibiyle çocuklarımıza aktarmalı ve ülkemizin yarınlarını teminat altına almalıyız” dedi.

 Proje kapsamında önem arz eden konulara değinen Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Ozan Deniz; “Bu projenin amacı doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanımını sağlamak, atığı kaynağında azaltmak yada geri kazanmak, değerlendirilebilir atık toplama verimini arttırmak, depolama alanına giden atık miktarını azaltarak atığın çevresel etkisini minimize etmektir. Geri dönüşüm ve geri kazanım sistemlerinin oluşturulması ve toplumca etkin kullanılması için bu bilincin oluşturulması gerekmektedir. Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü olarak projenin ciddiyetinin farkında olarak çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.