• Çorlu'da Kültür Sanat'a Neden Önem Verilmiyor
  • Çorlu'da Kültür Sanat'a Neden Önem Verilmiyor
  • Çorlu'da Kültür Sanat'a Neden Önem Verilmiyor
  • Çorlu'da Kültür Sanat'a Neden Önem Verilmiyor
  • Çorlu'da Kültür Sanat'a Neden Önem Verilmiyor
  • Çorlu'da Kültür Sanat'a Neden Önem Verilmiyor
Çorlu Güncel

Çorlu'da Kültür Sanat'a Neden Önem Verilmiyor

  • 04 Haziran 2020
  • 1590 Kez Okundu

Çorlu da yıllardır atıl durumda olan Nusratiye Mahallesi’ndeki Anfi Tiyatronun çürümeye terk edildi. Vatandaşlar Kültür Sanat’a Çorlu’da önem verilmiyor olmasına tepkilerini dile getiriyorlar.


Çorlu Belediyesi ise Anfi Tiyatro’nun bulunduğu alanla ilgili hiçbir çalışma yapmazken Çorlu’nun en gözde yerlerinden biri olan Anfi Tiyatro kaderine terk edildi.  Avrupa Yakası Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde Orion Alışveriş Merkezi’nin karşısında bulunan Balkan Anıtı’nı gündeme taşımıştık, Balkan Anıtı’nın durumu da Anfi Tiyatro gibi kaderine terk edilmiş durumda. 
YILLARDIR ATIL DURUMDA 
Nusratiye Mahallesi Çardaklı Çeşme Sokak üzerinde yer alan Anfi Tiyotro’nun durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Yıllardır atıl durumda olan ve hiçbir çalışmanın yapılmadığı Çardaklı Çeşme’nin de içinde bulunduğu Anfi Tiyatro restore edildiğinde bölgenin çehresi değişecektir. Çorlu Belediyesi’nin Anfi tiyatroyla ilgili hiçbir çalışma yapmaması kültür sanata verdiği önemi gösterir diyen Çorlulu vatandaşlar Anfi Tiyatronun biran önce kurtarılmasını istedi. Konuşmasını sürdüren Çorlulu vatandaşlar, “Yıllardır burası atıl durumda. Hiçbir şey yapılmadı, çürümeye terk edildi. Sizlerinde gördüğü gibi her tarafı dökülüyor” dedi. 
BALKAN ANITI’NIN DURUMU DA ORTADA 
Avrupa Yakası Gazetesi olarak geçtiğimiz Pazartesi günü Balkan Anıtı’nın durumunu haber yapmıştık. Orion Alışveriş Merkezi’nin karşısında bulunan Cumhuriyet Dönemini Ölümsüzleştiren Heykeltıraş olarak anılan Prof. Dr. Tankut Öktem tarafından Çorlu’ya kazandırılan Balkan Anıtı’nın durumu da tıpkı Anfi Tiyatro gibi içler acısı durumda olması tepkilere neden oldu. Bir şehri şehir yapan kültür sanattır sözünü hatırlatan vatandaşlar Çorlu’nun kültür sanat yapılarının bu durumda olması içimizi acıtıyor dedi. 
YAZIN BURADA ETKİNLİKLER DÜZENLENEBİLİR  
Nusratiye Mahallesi’nde yer alan Anfi Tiyatro’da yazın etkinlikler yapılabilir diyen vatandaşlar, konuşmasını sürdürdü: “Anfi Tiyatro restore edilip gerçekten güzel bir görünüme kavuşursa burada etkinlikler, tiyatrolar, gösteriler yapılabilir. Her gün canlı müzik dinletileri gerçekleştirilebilir. İnsanlar buraya gelip güzel bir gösteri izleyebilir. Bunun için adım atmak gerekiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN