• “Vatandaşların Taleplerine Sessiz Kalmayacağız”
  • “Vatandaşların Taleplerine Sessiz Kalmayacağız”
Çorlu Güncel

“Vatandaşların Taleplerine Sessiz Kalmayacağız”

  • 04 Haziran 2020
  • 1894 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu’da atıl durumdaki kamu binalarıyla ve Omurtak Caddesi üzerine yapılması planlanan Millet Bahçesiyle ilgili bilgi verdi.


Geçtiğimiz günlerde Çorlu’ya yaptığı ziyaretler esnasında konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu’nun en büyük sorunlarından olan Millet Bahçesi ve atıl durumdaki kamu binalarıyla ilgili bilgi verdi. Millet Bahçesi’yle ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Mustafa Yel, kamu binalarıyla ilgili bürokratik aşamaların devam ettiğini ifade etti. 
ATIL DURUMDAKİ KAMU BİNALARIYLA İLGİLİ BÜROKRATİK AŞAMALAR DEVAM EDİYOR
“Çorlu’daki binalarla ilgili çalışmalar var, arsası Milli Emlak’a ait olan yerlerimiz var, Milli Eğitim Bakanlığına ait olan, Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan, farklı farlık kurumlara ait olan yerlerimiz var” diyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Bunlarla ilgili bürokratik aşamalar devam ediyor. Biz istiyoruz ki vatandaşlarımız buralardan en iyi şekilde yararlansın. Metruk olarak kalıpta buralar suç işlenebilecek yerler olmaktan çıksın hemde vatandaşlarımızın rutin olarak kullanabilecekleri yerler haline gelsin. Biz çalışmalarımızı bu yaz aylarında tamamlamak istiyoruz” dedi. 
MİLLET BAHÇESİYLE İLGİLİ TEMMUZ AYINDA BİR SONUÇ ALABİLİRİZ 
“Yerel yönetimler ne yazık ki bu güne kadar Çorlu halkının rahat yaşayabileceği yeşil alanlar, park alanları yapmamışlar. 30 yıldır kim yönetiyor Çorlu’yu, CHP’li belediyeler yönetiyor” diyen Yel, konuşmasını sürdürdü: “Vatandaşın rahat rahat gezeceği büyük park alanları oluşturulmamış. O nedenle vatandaşlar en ufacık bir yer çıksa oradan medet umuyorlar. Bizde tabi vatandaşın talebine sessiz kalamazdık. Bununla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanımız Çorlu’ya geldiği zaman bakanımızda gayet olumlu yaklaştı. Ancak incelemeler sırasında buradaki park alanının arazisinin bir kısmıyla ilgili Ordu evinin kullandığı yerleri gördük. Burada şimdi bürokratik çalışmalar devam ediyor. Biz bölgenin tamamının park olmasını istiyoruz. Orada bir millet bahçesi kurmayı istiyoruz. Önümüzdeki Temmuz Ayında bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz.  Savunma Bakanımızla görüştüğümüz zaman bakanımızda bizim isteğimize uygun bir irade ortaya koymuştu” dedi. 
İMDAT ŞAHİN