• Pandemi Sürecinde En Büyük Sıkıntıyı Şoför Esnafı Yaşadı
  • Pandemi Sürecinde En Büyük Sıkıntıyı Şoför Esnafı Yaşadı
Çorlu Güncel

Pandemi Sürecinde En Büyük Sıkıntıyı Şoför Esnafı Yaşadı

  • 04 Haziran 2020
  • 1173 Kez Okundu

Toplu taşıma araçlarında yüzde 50 sınırlaması İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kaldırılmasını gazetemize değerlendiren Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş, “Bu pandemi sürecinde şoför esnafı büyük sıkıntı yaşadı” dedi.


Şoför esnafının çok zor durumda olduğunu vurgulayan Abdullah Baş şu ana kadar hiçbir yerden bir destek almadıklarını ifade etti. Toplu taşıma araçlarında yüzde 50 sınırlamasının kaldırılmasının biraz esnafı rahatlattığını kaydeden Baş yine de sıkıntıların devam ettiğini belirtti. 
ŞOFÖR ESNAFI ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR 
Gazetemize konuşan Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş, “Pandemi sürecinde tabi şoför esnafı çok zor günler geçirdi. Sokağa çıkma yasağının olduğu bazı günlerde şoför esnafı çalışamadı. Esnaf gerçekten zor durumda, şu ana kadar da hiçbir yerden bir destek alamadık. Toplu taşıma araçlarında yüzde 50 sınırlama kaldırılınca biraz tabi rahatladı, ayakta yolcu almak yasak. Şu anda insanlar otobüslere binmek konusunda tereddüt yaşıyor. Bu nedenle de esnaf yine sıkıntı yaşıyor. Yolcu sayılarında bir artış yok” dedi. 
İNSANLAR TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA ÇOK BİNMEK İSTEMİYOR 
Pandemi sürecinde insanların toplu taşıma araçlarını tercih etmediğini kaydeden Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş konuşmasını sürdürdü: “İnsanlar bu süreçte toplu taşıma araçlarına çok binmek istemiyorlar. O konu biraz daha zaman alacak. En büyük sıkıntıyı şoför esnafı yaşadı. Bu süreçte bütün esnaf arkadaşlarımız yeni araçlar aldı minibüsler, servis araçları olsun, taksiler olun hepsinin taksit borcu var. Ama yapacak bir şey yok. Biraz daha bu süreç bizi zorlayacak” dedi. 
İMDAT ŞAHİN