• Beren Bebek Çocuk Akademisi Hizmete Başladı
  • Beren Bebek Çocuk Akademisi Hizmete Başladı
Çorlu Güncel

Beren Bebek Çocuk Akademisi Hizmete Başladı

  • 04 Haziran 2020
  • 1425 Kez Okundu

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapanan Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisi, normalleşme sürecinde atılan adımlar doğrultusunda 1 Haziran’dan itibaren yeniden hizmete başladı.




Yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerle ülkede ki tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisi de geçici süreliğine kapatılmıştı. 1 Haziran itibariyle normalleşme süreciyle birlikte yaklaşık 2,5 aydır kapalı olan Ergene Belediyesinin eğitim yuvası yeniden açıldı. Faaliyete girmeden önce her köşesi dezenfekte edilip hijyen kurallarına uygun bir şekilde hazırlanan Beren Bebek Çocuk Akademisi eskisi gibi yine çocuk sesleriyle şenlendi.

Normalleşme sürecinin ikinci döneminde hizmete açılan Beren Bebek Çocuk Akademisinde çocukların sınırlı sınıf mevcutları ile sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde eğitim aldığını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Görevli öğretmenlerimiz önlük ve siperli maske takarak çalışıyor, çocuklarımızın ateşleri 4 saat arayla ölçülüp kayıt ediliyor. Tüm personelimiz ve öğrencilerimiz sıklıkla ellerini yıkıyor. Öğrencilerimizin iç mekan ayakkabıları öğretmenlerimiz tarafından her gün sterilize edilirken mesai bitimi ekiplerimiz tarafından eğitim yuvamız detaylı bir şekilde temizlenerek dezenfektan ediliyor” dedi.