• “İşyerlerimizde Çarklar Yavaş Yavaş Dönmeye Başladı”
Çorlu Güncel

“İşyerlerimizde Çarklar Yavaş Yavaş Dönmeye Başladı”

  • 03 Haziran 2020
  • 1024 Kez Okundu

Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde sendika olarak neler yaptıklarını açıkladı.

 

TEKSİF Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere uzun süredir corona virüs salgınıyla sadece biz değil tüm dünya uğraşıyor. Daha ne kadar süreceğini bilmediğimiz bu salgının hayatımızın her anını altüst etti etmeye de devam ediyor. Sendika olarak bizler ilk günden beri Corona virüs  covid-19 salgını ülkemizde görülmeye başladığı andan itibaren karşı karşıya kaldığımız bu salgınla tedbirlerimizi örgütlü olduğumuz fabrikalarımızda işverenlerimizle birlikte şube olarak yönetim kurullarımızda neler yapmamız gerektiğini ne tür önlemler almamız gerektiğini, en kısa sürede nasıl uygularız diye üyelerimiz bu süreçte bu salgından zarar görmeden nasıl atlatırız diye işyerlerimizde işverenlerle bire bir görüşerek gerekli acil tedbirlerin alınmasını sağladık. Fabrikalarımızda da bu arada kısım kısım bir süreliğine üretime ara verilerek çarklar bir süre de olsa durdu” dedi.

Bozan; “Mart ayından beri yaşamış olduğumuz sıkıntılı süreçten sonra yavaş yavaş normale dönmeye başladık. Bölgemizde hizmet veren tekstil fabrikalarımız sendikamızın örgütlü olduğu Çorlu şubemizin yetkili olduğu işyerlerimiz yavaş yavaş bölüm bölüm üretime başladı. Mart ayından beri yaşadığımız sıkıntılı süreci yavaş yavaş atlatmaya başladık. Biz sendika olarak işyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği çalışma koşulları, işe gidiş gelişler de dahil her türlü sağlık tedbirlerinin alınması ve bu sürecin en az hasarla üyelerimizin çalışanlarımızın burnu bile kanamadan atlatılması için çaba gösteriyoruz. Coranavirüs salgını ile ilgili olarak özellikle servisler çoğaltılarak kurallara göre ayarlandı. Fabrikaların girişlerin de termal kamerayla ateş ölçerlerle çalışanlarımızın ateşi ölçülerek işyerlerine giriyorlar. Bunun yanı sıra maske kullanımı hijyen koşulları aynı şekilde yemek hanelerimizde yüzde elli kuralına göre ayarlandı. Çalışanlarımız sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda bilgilendiriliyor” dedi.
 
Bozan açıklamasının devamında ise; “Bu dönem içerisinde şubemizin yetkili olduğu fabrikalarımızda çalışanlarımızda sağlık önlemleri dışında bu süreçte ekonomik olarak sorunsuz bir şekilde atlatıla bilmesi için elimizden gelen çabayı ortaya koyduk koyuyoruz. Hiç bir üyemiz çalışanımız mağdur edilmemiştir mağdur olmamıştır. İşverenlerimiz üzerine düşeni yerine getirmişlerdir. Sendika olarak bizlerde yaşanan bu zor günlerde üyelerimizin istihdamını korumak sağlıklı çalışma koşullarını gözeterek çünkü temsil etmekten gurur duyduğumuz tüm üyelerimiz ve aileleri bizim için son derece değerlidir. Zor günlerden geçiyoruz birlik ve dayanışma içinde birbirimizi gözeterek birbirimize sahip çıkarak bu zor günleri aşacağız. Bu zor süreçte toplum olarak bir kez daha gördük ki hayatta en yüce değer emektir. Bu dönemde herkes emeğe emekçiye büyük değer verdi ihtiyaç duydu duyuyor. Başta sağlık çalışanları, kargo, market, basın emekçileri, PTT çalışanları, emniyet güçlerimiz, polisimiz, jandarmamız, fırıncılarımız,  servisçilerimiz, gıda işçisi, tarım işçisi  daha bir çokları halkımıza hizmet etmek için her türlü riskleri alarak var gücüyle çalışıyor çabalıyor mücadele ediyor. Emek ve emekçi olmadan demek ki hayat olmuyor. Herkesin evde oturduğu bu dönemde tüm risklere karşı görevlerini işlerini yapan emekçi arkadaşlarıma kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.
 
Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan açıklamasının sonunda; “Zor günlerden geçiyoruz, pandemiyle mücadelede önemli bir mesafe almış olsak ta tehlike henüz geçmiş değildir. Salgının başlangıç döneminde aldığımız önlemler önemli ölçüde başarılı olmuştur. İşyerlerimizde üretimin durması çalışan yerlerde önlemler alınması sayesinde TEKSİF Sendikası Çorlu şubesi ailesi olarak bu güne kadar bu süreci kayıpsız geçirdi. Allaha çok şükür ki şuana kadar hiç bir can kaybı yaşamadık. Bu sürecin en kısa zamanda atlatılması için Sendika olarak her türlü çabayı ortaya koymaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.