• İletişim Başkanlığından Basın Mensuplarına Hijyen Seti
Çorlu Güncel

İletişim Başkanlığından Basın Mensuplarına Hijyen Seti

  • 29 Mayıs 2020
  • 1119 Kez Okundu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, koronavirüs salgını süresince kamuoyunu bilgilendiren basın mensuplarını unutmayarak basın kartı sahibi gazetecilere hijyen seti hediye etti.

Salgın süresince çalışan gazetecilere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan jest geldi. Başkanlık, içerisinde tıbbi maske, eldiven, ateş ölçer, el dezenfektanı, limon kolonyası, anti bakteriyel ıslak mendil ve peçete olan hijyen paketini basın kartı sahibi gazetecilerin çalıştığı kurumlara gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un yazdığı mektup da hijyen setinin içine kondu. Mektupta Altun, “Dünyamız zorlu bir dönemden geçiyor. İnsanlık, kurbanları arasında irk, din veya cinsiyet ayrımı yapmayan görünmez bir düşmanla savaşıyor. Yeni Koronavirus (KOVID-19) tüm ülkeleri ve toplumları etkiledi. Bu krizi yönetmekte nispeten daha başarılı olan milletler bile ciddi kayıplar yaşadı; hastalığın, yaşam tarzlarına nasıl meydan okuduğuna şahit oldu. Bugün yaşadığımız bu büyük krizi geçmiş ihtilaflardan ayıran özelliği, cephe hattında doktorlardan, hemşirelerden, sağlık çalışanlarından, mühendislerden ve laborantlardan oluşan sıradışı bir ordunun faaliyet göstermesidir. Anneleri, babaları, çocukları kurtarmak için her gün kendi canlarını tehlikeye atan isimsiz kahramanlarımızı selamlıyorum. Dünyanın her yerinde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah'tan rahmet; acılı ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum. Hepimiz, sağlığımızı koruyarak bu savaşta sağlık çalışanlarımızın mücadelesine katkı sunabiliriz. Dünyanın bu belirsizlik dönemlerinde kamu adına önemli bir görev üstlenen siz gazeteci dostlarımızın sağlığı da bizim için çok değerlidir. Milletimizin, üstün gayretleriniz ve fedakârlığınız için duyduğu minnettarlığın bir nişanesi olarak size bu koruyucu ekipmanlar ile hijyen malzemelerini takdim ediyoruz. “dedi.