• 4 Günün Sonunda Hayat Normale Döndü
  • 4 Günün Sonunda Hayat Normale Döndü
  • 4 Günün Sonunda Hayat Normale Döndü
  • 4 Günün Sonunda Hayat Normale Döndü
  • 4 Günün Sonunda Hayat Normale Döndü
Çorlu Güncel

4 Günün Sonunda Hayat Normale Döndü

  • 28 Mayıs 2020
  • 944 Kez Okundu

Ramazan Bayramı’nda yaşanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından hayat normale dönerken vatandaşlar dışarı çıktı.


Arife Günü ve 3 günlük Ramazan Bayramı süresince 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi. Vatandaşlar normal hayatına devam ederken esnaflar 4 günlük aranın ardından dükkanlarını açabildiler. Omurtak ve Kumyol Caddesinde 4 günlük yasak sonrasında trafik oluşurken, vatandaşlar meydanları doldurdu. 
4 GÜNLÜK YASAĞIN ARDINDAN VATANDAŞLAR DIŞARI ÇIKTI
Korona virüs tedbirleri kapsamında 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar normale dönmeye başladı. Vatandaşlar 4 günün ardından ilk kez sokağa çıkarken sokaklar doldu taştı. Havanın serin olmasına aldırış etmeyen vatandaşlar dışarı çıkarken esnaflarda dükkânlarını açtı. Ramazan Bayramını evlerinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlar sokağa çıkma yasağının ardından yasağın bitmesinin tadını çıkardı. 
ALIŞVERİŞ YAPMA FIRSATI BULDULAR 
4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından sokağa çıkan vatandaşlar alışveriş yaptı. Ramazan Bayramı boyunca kapalı olan dükkanlar kepenklerini kaldırdı. Yasağın ardından esnaflar ilk gün olması nedeniyle işlerinin diğer günlere göre daha iyi olduğunu vurguladı. Esnaflar, “4 gün boyunca dükkânlarımız kapalıydı. Sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar alışveriş yapmaya başladı, bugün işlerimiz fena değildi” dedi. 
0-14 YAŞ GURUBU’DA SOKAĞA ÇIKTI  
Haftanın bir günü belirli saatler arasında dışarı çıkabilen 0-14 yaş gurubu çocuklarda bugün dışarı çıkma imkanı buldular. Aileleriyle birlikte dışarı çıkan çocuklar Cumhuriyet Meydanı’nda keyifli vakit geçirdiler. Haftanın belli bir günü belli saatler arasında dışarı çıkabilen 0-14 yaş gurubu çocuklar yaşıtlarıyla birlikte oyun oynama fırsatı buldu. Her hafta Çarşamba Günü saat 10:00 ile 15:00 saatleri arasında sokağa çıkan 0-14 yaş gurubu çocuklar oyun oynamak için parkları ve meydanları tercih ediyor. 
YASAĞIN ARDINDAN TRAFİK OLUŞTU 
4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Çorlu caddeleri ve sokakları boş kalırken, sokağa çıkma kısıtlamasından sonra özellikle ana caddelerde trafik yoğunluğu oluştu. Çorlu’nun en yoğun caddelerinden olan Kumyol ve Omurtak Caddesi’nde yoğun trafik oluştu, araçlar adım adım ilerleyebildi. 
İMDAT ŞAHİN