• Bayramda Mezarlık Ziyareti Yasak Mı?
  • Bayramda Mezarlık Ziyareti Yasak Mı?
  • Bayramda Mezarlık Ziyareti Yasak Mı?
Çorlu Güncel

Bayramda Mezarlık Ziyareti Yasak Mı?

  • 22 Mayıs 2020
  • 1846 Kez Okundu

Arife Günü ve 3 günlük Ramazan Bayram’ı süresince 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların en çok merak ettiği konu bayramda mezarlık ziyaretleri yapılacak mı sorusu oldu.


Ramazan ayı başında yayınlanan Ramazan Tedbirleri konulu genelgede mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılacağı bildirilmişti. İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine, Ramazan' da alınacak tedbirlerle ilgili genelge gönderilmişti. Ramazan genelgesinde Ramazan boyunca türbe ziyaretlerinin kısıtlanacağı mezarlık ziyaretlerinin kontrollü yapılacağı bildirilmişti. Bayramın birinci günü, şehit yakınları ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca sağlanacak.

SADECE ŞEHİT YAKINLARI MEZARLIKLARI ZİYARET EDEBİLECEK

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede şu ifadeler kullanıldı; 24.05.2020 Pazar gününe (bayramın birinci günü) münhasır olmak üzere aziz şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edecek anne, baba, eş, çocuk ve kardeşleri ile ihtiyaç halinde refakatçileri (şehit yakınlarımızın şehitliklere ulaşımları talepleri halinde valilik/kaymakamlıklarca sağlanacaktır.) Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evlerinde kalması esastır. 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle mezarlıklara gidilemeyecek. Mezar ziyaretleri bayramdan önce yapılabilecek. Mezarlıkların girişlerinde ateş ölçümü yapılacak, sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.

İMDAT ŞAHİN