• Partilerden 19 Mayıs'ta Bağımsızlık Vurgusu
  • Partilerden 19 Mayıs'ta Bağımsızlık Vurgusu
  • Partilerden 19 Mayıs'ta Bağımsızlık Vurgusu
Çorlu Güncel

Partilerden 19 Mayıs'ta Bağımsızlık Vurgusu

  • 19 Mayıs 2020
  • 912 Kez Okundu

AK Parti Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptılar.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, “Bağımsızlık mücadelesinde birlikte ve beraberlik içinde kenetlenen aziz milletimiz, hürriyetinden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır” derken, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, milletimiz pandemi sürecinde de bayramına sahip çıkmıştır” dedi. MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan ise Türk Milleti 19 Mayısta Atatürk önderliğinde ya istiklal ya ölüm dışında üçüncü bir yol seçmemiştir” dedi. 
19 MAYIS KURTULUŞ MÜCADELESİNİN İLK ADIMIDIR
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş yaptığı açıklamada: Öncelikle tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesi, bir milletin istiklal ve istikbali için başlattığı kurtuluş mücadelesinin ilk adımı olmuştur. Bağımsızlık mücadelesinde birlikte ve beraberlik içinde kenetlenen aziz milletimiz, hürriyetinden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimizin her bir ferdinin canı pahasına verdiği bu mücadeleyle bir kahramanlık destanı yazılmış, tarihte benzerine rastlanmamış bir dirilişin de sembolü olmuştur. İstiklal ve istikbal mücadelesinin ilk adımının atıldığı bu önemli tarihin gençliğe ithaf edilmesi, yarınları inşa edecek olan gençlerimize ne denli değer verildiğinin de önemli bir göstergesidir" dedi.
19 MAYIS BAĞIMSIZLIĞI VE ULUSAL EGEMENLİĞİ İFADE EDİYOR 
Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ise yaptığı açıklamada: “Bu yıl 19 Mayıs’ın 101. Yılını kutluyoruz, içinde bulunduğumuz şartlar ne kadar zor olursa olsun, ne kadar olağan üstü şartlardan geçiyor olursak olalım, millet olarak biz 19 Mayıs’ın tam bağımsızlığı, ulusal egemenliği ifade ettiğini çok iyi anlamış durumdayız. Bu onun göstergesi, her koşulda milletimizin bağımsızlığı için egemenliği için her türlü mücadeleyi yapacağını içinde bulunduğumuz şartlarda oluşan kararlılık ortaya koyuyor diye düşünüyorum. Millet olarak bunun bilincine fazlasıyla erişmiş durumdayız, bu vesileyle bende tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. 19 Mayıs gençlere adanmış bir bayram bu süreçte gençlerimiz de en başından itibaren pandemi döneminde de hastalıkla aktif rol oynamışlardır” dedi. 
19 MAYIS YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DIŞINDA 3. BİR SEÇENEĞİ YOK SAYMIŞTIR
MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan 19 Mayıs'ta, tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmemiş Türk milletinin, varlığına ve birliğine vurulmak istenen zincirleri kahramanca kırıp parçaladığına işaret ederek, "Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs, karamsarlığı buruşturup atan imanın, kuşatmayı yarıp bozan istikbal aşkının, zalim kuvveti yıkıp geçen millet ve vatan sevdasının şeref timsalidir. Bu öyle bir timsaldir ki ya istiklal ya ölüm dışında üçüncü bir seçeneği yok saymıştır. İşgal altındaki vatan Samsun'dan itibaren canlanmış, merkez ve mihenk Samsun olmak üzere Türk milleti tam bağımsızlık onuruna muhkem ve muhteşem bir savunma dirayetiyle sahip çıkmıştır. Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılını kutluyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN