• Mustafa Yel Kadir Gecesi Ve 19 Mayısla İlgili Mesaj Yayımladı
Tekirdağ

Mustafa Yel Kadir Gecesi Ve 19 Mayısla İlgili Mesaj Yayımladı

  • 19 Mayıs 2020
  • 1782 Kez Okundu

Tekirdağ milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Yel’ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı ve Kadir Gecesiyle ilgili bir mesaj yayımladı.


"Bugün 19 Mayıs 1919’da temelleri atılan kurtuluş mücadelemizin 101. Yıldönümünü milletçe büyük bir onur, coşku ve heyecanla kutlamaktayız” diyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Bağımsızlık mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da başlayan ve milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde zaferle taçlanan Milli Mücadele, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla hedefine ulaşmıştır. Bugüne kadar karşısına çıkan türlü zorlukların üstesinden gelerek ilerleyişini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti, bugün, büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, hukuk devleti kimliği, temel insani değerlere olan bağlılığı ve ilkeli dış politikasıyla dünyanın yükselen güçleri arasındadır.  Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana elde edilen başarıların ışığı altında geleceğe güvenle bakıyoruz. Şüphesiz bu güvenimizin temel dayanağı, gençliğimizdir. Hedefimiz kendi evlatlarımızla birlikte dünyanın bütün gençleri için huzur, refah ve güven içinde yaşayacakları bir gelecek inşa etmektir. Bu günü gençlik bayramı olarak kutluyor olmamız, milletçe gençlere verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni en güzel şekilde göstermektedir. Gençlerimizin, geleceğin yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edecekleri başarılarla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum” dedi. 
TÜM TEKİRDAĞLI HEMŞERİLERİMİN KADİR GECESİNİ TEBRİK EDİYOR
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel Kadir Gecesiyle ilgili mesajında, “Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından İslam Alemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir.Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği bu mübarek Kadir Gecesinde yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlığın huzur içinde yaşamasına ve dünya barışının gerçekleşmesine, hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle, İslam aleminin ve tüm Tekirdağlı hemşerilerimin Kadir Gecesini tebrik ediyor, selam ve sevgiler sunuyorum” dedi.