•  “Bize Versinler Park Yapalım”
  •  “Bize Versinler Park Yapalım”
  •  “Bize Versinler Park Yapalım”
  •  “Bize Versinler Park Yapalım”
Çorlu Güncel

“Bize Versinler Park Yapalım”

  • 18 Mayıs 2020
  • 931 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, madde bağımlıları merkezi haline gelen Eski Halk Eğitim Merkezi’nin durumuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Sarıkurt, “biz talepte bulunmuştuk, Bize versinler biz park yapalım” dedi.

2017 yılından bu yana atıl durumda olan Eski Halk Eğitim Merkezi, madde bağımlılarının uğrak yeri haline dönüşmesi esnafın ve mahalle sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. Sorunun giderek büyüdüğü Eski Halk Eğitim Merkezi’yle ilgili mahalle sakinleri geçtiğimiz hafta gazetemize yaptığı açıklamayla binanın biran önce madde bağımlılarından kurtarılmasını talep ederek yetkililere seslenmişlerdi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt belediye olarak Eski Halk Eğitim Merkezi’nin yerini istediklerini belirterek, Kemalettin Mahallesi’nde yeşil alan yok, bize versinler biz park yapalım” dedi.   
KAMUDA EN KÖTÜ KARAR KARARSIZLIKTAN İYİDİR 
“Kamuda en kötü karar kararsızlıktan iyidir” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Ben meclis toplantılarında özellikle bu konuyu gündeme getirmiştim. Şimdi pandemi süreci olduğu için bir araya gelemiyoruz, ama bir araya geldiğimiz sürece ben bu konuyu gündeme getirmeye devam edeceğim. Eski Halk Eğitim Merkezi’yle ilgili vatandaşa da sorulabilir, ne isteniyor diye biz gönlümüzden geçene ifade ettik. Bize verilirse, milletin bir araya geldiği yeşil alan yok, o bina öyle boşta durup uyuşturucu kullanıcılarının yeri olacağına bize versinler biz park yapalım, yeşil alan yapalım” dedi. 
 KİME VERİLECEKSE VERİLSİN, BİNAYA SAHİP ÇIKALIM
“Efendim bize veremiyorlarsa, belediye vermiyoruz diyorlarsa, kime vereceklerse biran önce versinler binaya sahip çıkalım” diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “ben o toplantılardan birinden de özelikle söylemiştim. Büyükşehir Belediyemiz hizmetlerini kiralık binalardan yürütüyor, gerekiyorsa büyükşehir belediyesine versinler, büyükşehir belediyesi kamunun binasını kullansın. Sonuçta bunlarda siyasi tercihler farklı da olsa, milletin belediyeleri o yüzden binalarda milletin binaları, belediyeye verilmesinde bir mahsur olduğunu görmüyorum” dedi. 
BELEDİYEMİZ ŞEHRİMİZDEKİ BOŞ BİNALARLA İLGİLİ TAHSİS TALEBİNDE BULUNDU  
Konuşmasını Sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediyemiz boş binalarla ilgili yazışmalarda yaptı, tahsis talebinde bulunduğumuz yerlerde var. Meclis toplantılarında gündeme de getirdik, bunun haricinde de Mal Müdürlüğünü de ziyaret ettim. Belediye meclisinden karar çıkardık, belediye meclis kararını gönderdik. Onlarda gelen cevaplar var şuraya tahsis edilmiştir, buraya tahsis edilmiştir şeklinde, bekliyoruz tahsisler neticesini. Öğretmen evi problemimiz var, binamız var öğretmen evimiz yok, yapılacağı ifade edilmişti. Haziran Ayı’nda belediye meclislerinin açılacağını düşünüyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN