• Hareketlilik Arttı, Otobüsler Kalabalıklaştı
  • Hareketlilik Arttı, Otobüsler Kalabalıklaştı
  • Hareketlilik Arttı, Otobüsler Kalabalıklaştı
  • Hareketlilik Arttı, Otobüsler Kalabalıklaştı
Çorlu Güncel

Hareketlilik Arttı, Otobüsler Kalabalıklaştı

  • 18 Mayıs 2020
  • 944 Kez Okundu

Korona virüsün başlamasıyla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin sefer sayıları azaltıldı.


Virüsten önce 10 dakikada bir durağa gelen otobüsler virüsün başlamasıyla birlikte 20 dakikaya çıkartıldı. Bazı hatlarda ise 20 dakikalık süre daha da uzuyor. Tekirdağ’da sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ve bazı meslek kollarının çalışmaya başlamasıyla birlikte otobüslerde yoğunluk oluşmaya başladı. 
20-25 DAKİKADA BİR GELİYOR 
Geçtiğimiz hafta sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması ve şehir giriş çıkış kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte Çorlu’da hareketlilik arttı. Hareketliliğin artmasıyla birlikte otobüslerdeki yoğunlukta artamaya başladı. Belediye otobüslerin 20-25 dakikada bir geliyor olması kalabalığı daha da artıyor. 
OTOBÜS SEFERLERİ TEKRAR DÜZENLENSİN
Bazı otobüs şoförleri otobüsün dolululuk oranının fazla artırmamak için, yolcuları durakta bırakarak direk devam etmek zorunda kalıyor. İşlerine gitmek için otobüs bekleyen ve otobüse binemeyen vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyor. Biran önce otobüs seferlerinin düzenlenmesini isteyen vatandaşlar yetkililere çağrı yaptı. Vatandaşlar, “Otobüs seferleri tekrar düzenlenmesi gerekiyor. Çünkü artık hareketlilik geçen aya göre daha fazla olmaya başladı. Durum böyle olunca da otobüslerde sosyal mesafe sıfıra iniyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN