• Çorlu'ya 24 Derslik Okul Kazandırılacak
  • Çorlu'ya 24 Derslik Okul Kazandırılacak
  • Çorlu'ya 24 Derslik Okul Kazandırılacak
  • Çorlu'ya 24 Derslik Okul Kazandırılacak
Çorlu Güncel

Çorlu'ya 24 Derslik Okul Kazandırılacak

  • 18 Mayıs 2020
  • 2244 Kez Okundu

Zafer Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerine hayırseverler tarafından yapılan okulun protokolü imzalandı, Çorlu’ya 24 derslik bir okul daha kazandırılacak.


Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu’ya 24 derslik bir okulun daha hayırseverler tarafından kazandırılacağını ifade etti. Hayırseverler Murat Kervancı, Bülent Kervancı, Aydın Kervancı tarafından yaptırılan okulun çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz ay imzalanan protokolle birlikte çalışmalar hız kazandı. 
HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Zafer Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yer olan okulun durumuyla ilgili Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan gazetemize açıklamalarda bulundu, “24 derslikli tip proje ilkokul olarak planlanmış. Protokol Valiliğimizce 15 Nisan 2020 tarihinde imzalanmış, üç kardeş hayırsever tarafından imzalamışlar ve şu an inşaat başlamış. Zemin tablo betonu atacaklar, hayırseverler tarafından okul tamamlanıp Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Mili Eğitim’de okulu teslim alıp bölgenin okul ihtiyacını karşılamış olacak” dedi. 
OKULUN TAMAMLANMASIYLA SINIF KAPASİTELERİ 40’LARDAN 25’LERE DÜŞECEK 
Konuşmasını sürdüren Hüseyin Erdoğan, “Bu okulun açılmasıyla Atakent Bölgesi’ndeki okul kapasiteleri 40’lardan 25’lere kadar gerileyebilecekler. Bölgedeki okullarımız mahalle sakinlerine de hizmet edecekler. Protokol gereği okulun bitmesi 2 yıl olarak planlanıyor. Hayırseverlerimiz hızlı başladı hızlı bir şekilde de tamamlayacaklarını tahmin ediyorum. Bu sene zarfında tamamlanıp inşallah önümüzdeki dönemlerde eğitim öğretime yetişecektir. Mehmet Ceylan Valimiz tarafından bir protokol imzalanmış daha önce malum krizden dolayı süreç işleyemedi, protokol tekrar imzalandı. Yeni bir protokolle birlikte çalışmalar devam ediyor. Bakanlığımızdan onaylandı ve süreç devam ediyor” dedi. 
HAYIRSEVERLERİN YAPMIŞ OLDUĞU 2. OKUL  
“İlçemizde 2. Hayırsever okulu, bir tane ana okul başladı, buda ikincisi” diyen Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Bu bağışlar hızla devam ederse ilçemizdeki okul ihtiyacı hızla giderilecektir. Bölgemizdeki tüm hayırseverlerimizden böyle bir sürecin yönetilmesi konusunda bağışlarını bekliyoruz” dedi. Hayırsever Bülent Kervancı ise yaptığı açıklamada, “Okulu tamamlayıp milli eğitime teslim edeceğiz. Çorlu’ya bir hizmet olarak bu vazifemizi yerine getireceğimiz için mutluluk duyuyoruz” dedi.    
İMDAT ŞAHİN