• “Sürecin Başından Beri Görevimizin Başındaydık”
  • “Sürecin Başından Beri Görevimizin Başındaydık”
  • “Sürecin Başından Beri Görevimizin Başındaydık”
  • “Sürecin Başından Beri Görevimizin Başındaydık”
Çorlu Güncel

“Sürecin Başından Beri Görevimizin Başındaydık”

  • 16 Mayıs 2020
  • 1028 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek pandemi döneminde Çorlu Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı.

Pandemi döneminde daire müdürlüklerinin çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına bilgi verildikten sonra Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt en son bir değerlendirme yaptı. Daire müdürleri kendi bölümleriyle ilgili çalışmaları basın mensuplarıyla paylaşırken basın mensupları sunumların ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a sorular yöneltti. 
BÜTÜN PROGRAMLARI ÇORLU BELEDİYESİ OLARAK İPTAL ETTİK
Toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yanı sıra belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve ilgili kurum yetkilileri katıldı. İlk sözü Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü. Vildan Perçinoğlu aldı. Perçinoğlu Küldür Müdürlüğü’nün faaliyetlerini anlattı: “Ülkemizde ilk vakanın tespit edildiği günden sonra çalışmalarımıza başladık. 11 Mart tarihinden itibaren 12 öğretmen 997 kursiyer ile 24 adet kurs çeşitliliği olan Atatürk Kent Enstitüsü ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’nün binasında tüm kurslarımız iptal edildi. Memduh Şevket Esendal Sahnesi’ndeki Konserler, tiyatrolar, konferanslar gibi 46 programı iptal ettik” dedi. 
ÇORLUDA NİSAN AYI’NDA 340 TON ÇÖP ÇIKTI 
Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt ise yaptığı sunumda, 13 Martta yapılan ilk genelgeyle birlikte 24 personelimiz idari izinleri ve diğer izinleri kullanarak evine gönderilmiştir. 180 personelimizden 156 personelimiz de tam zamanlı çalışmaya başladık. Vatandaşlarımız yoğun olduğu caddelerde dezenfekte çalışmaları yaptık. 4 bin 557 adet konteynırımız var bu konteynırların çoğunu dezenfekte ettik. Günlük Çorlu’nun merkezi ve köylerinde toplam 250 ton çöp çıkmakta ilk sokağa çıkma yasağında bu oran 230 tona düşmesine rağmen akabinde ki Pazartesi günü 270 ton çöp çıktı. Fakat Nisan Ayı’ndaki 2. Sokağa çıkma yasağında 250 ton olan rakamımız 340 tona çıktı” dedi. 
“MÜDÜRLÜKLERİMİZ BU SÜREÇTE GÖREVLERİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRDİ”
Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüklerinin çalışmaları da anlatıldıktan sonra son sözü Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt aldı: “Sağlık olarak memleketimizde süreç doğruya yakın yönetildiğini söylemek isterim. 65 yaş üzeri vatandaşlarımız 24 Marttan sonra dışarı çıkamaz oldular. 3 Nisan tarihinden itibaren 20 yaş altı vatandaşlarımız sokağa çıkamaz oldular. 11 Mayıstan sonra da dünyayla beraber kısıtlamaların gevşetildiğini görüyoruz. Çorlu Belediyesi tarafından alınan alınmaya çalışılan önlemler var. Süreç başladıktan sonra boşluk bırakmadan görevimizin başında olmaya devam ettik. Müdürlüklerimiz sürecin başından beri büyük bir gayretle çalıştılar” dedi. 
300 BİN ADET MASKE DAĞITTIK 
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkırt, Çorlu’da vatandaşlara ve kendi personellerine olmak üzere 300 bin adet maske dağıttıklarını ifade etti. Sarıkurt konuşmasının devamında: “Kendi içimizde yönetim merkezi oluşturduk, başta başkan yardımcılarımız daha sonra icracı müdürlerimizle birlikte sürekli süreci takip ettik. Müdürlüklerimiz sürecin başından beri gayretli bir şekilde çalıştı. Pandemi sürecinde zabıta ekipleriyle birlikte vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştık. Bir kısım personelimiz evden çalışmaya devam etti. kurumlarımız parklarımız dezenfekte edildi. Toplumda 300 bine yakın maskeyi vatandaşlarımıza ulaştırma gayreti içinde olduk. Tabi bunların hepsi vatandaşlarımıza gitmedi kendi personelimize de bu maskelerden verildi” dedi.