• Aylar Sonra Giyim Pazarı Açıldı
  • Aylar Sonra Giyim Pazarı Açıldı
  • Aylar Sonra Giyim Pazarı Açıldı
Çorlu Güncel

Aylar Sonra Giyim Pazarı Açıldı

  • 16 Mayıs 2020
  • 1505 Kez Okundu

Korona virüs nedeniyle geçtiğimiz aylarda kapatılan giyim pazarları bu hafta kısıtlamaların gevşetilmesiyle birlikte açıldı.


Korona virüs tedbirlerinin esnekleştirilmesi nedeniyle birçok sektör çalışmaya başlarken Çorlu'da kurulan giyim pazarları da açıldı. Aylar sonra tezgâhlarının başına geçen pazar esnafı sürecin kendileri açısından zor geçtiğini ifade etti.
AYLAR SONRA İLK DEFA TEZGÂHIMIZIN BAŞINDAYIZ
Gazetemize konuşan pazar esnafı, "iki aylık süre zarfında tezgâhlarımızı açamadık ilk defa bugün tezgâhlarımızı açıyoruz. Ekonomik olarak gerçekten zorluklar yaşadık. Bugün itibariyle vatandaşlar gelmeye başladılar. Bizler iki ay boyunca evlerimizde kaldık, hiçbir pazara çıkamadık, sadece sebze ve meyve satan esnaf arkadaşlarımız tezgâhlarını açtılar, bizler bu süreçte genelge gereği tezgâhlarımızı açamadık. Bugün ilk defa tezgâhlarımızı açıyoruz" dedi. 
PAZARIN KAPANMA SAATİ ÇOK ERKEN
Pazarın kapanışının 19.00’da olmasının çok erken olduğunu söyleyen giyim esnafı sürenin uzatılmasını istedi. Esnaflar, "Pazar sabah açılıyor akşam saat 19.00’da kapanıyor. Kapanış saati bizler için çok erken, biz sadece tezgahı kurmak için 2 saatimiz geçiyor, saat 19.00’da kapatmak için saat 16:00'da toplamaya başlamamız gerekiyor. Tam iş yapacağımız zaman biz toplanmaya başlıyoruz. Bu durumun yetkililer tarafından değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.
İMDAT ŞAHİN