• İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
  • İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
  • İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
  • İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
  • İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
  • İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
  • İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
  • İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
  • İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
  • İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı
Çorlu Güncel

İşçi Ve İşveren 1 Mayısı Beraber Kutladı

  • 01 Mayıs 2020
  • 3445 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un katılımıyla Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde belediye işçileriyle birlikte 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı.


Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda işçiler korona virüs nedeniyle kutlamaya maske takarak  katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt işçilere yönelik birer konuşma yaptı. 1 Mayıs kutlama törenine CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve yönetimi de katıldı. 
1 MAYISI TEMİZLİK İŞÇİLERİYLE KUTLAMAK İSTEDİK 
Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik yaptığı konuşmada: “1 Mayıs tarihinde ilk defa emekçiler virüs salgını nedeniyle kitlesel olarak meydanları dolduramasa da kalbimiz yüzlerce farklı ülkede, birbirinin dilinin bilmeyen milyonlarca emekçiyle birlikte atacak. Bizler de Belediye İş Sendikası Trakya Şubesi Yönetim Kurulu olarak 1 Mayısı Bugünden kutlamak adına, Hayat Eve Sığar denilen bugünlerde Çorlu halkı için gece gündüz demeden risk alarak çalışan değerli temizlik işçileri ile birlikte olmak istedik. 
“BELEDİYE BAŞKANI SARIKURT TEMİZLİK İŞÇİLERİNE İLAVE 400 LİRA VERDİ, TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Konuşmasını sürdüren Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı İbrahim Özçelik, “Böyle bir güne anlam katması adına değerli olduğuna inandığım sevindirici bir haberi de buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt, salgın sürecinde görevi gereği esnek çalışma programı haricinde devamlı olarak çalışan işçilerin maaşlarına ilave 400 lira ödeneceğinin müjdesini vermişlerdir. Emeği ve emekçiyi önemseyerek destek veren Belediye Başkanımıza siz emekçilerin huzurunda teşekkür ediyorum. Hâlihazırda belediye şirketi ile devam eden toplu iş sözleşmesini de masada tamamlayarak 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe gireceğine tüm kalbimle inanıyorum” dedi. 
ŞEHRİMİZİN TEMİZLİĞİ İÇİN ÇALIŞAN İŞÇİLERİMİZİ KUTLUYORUM
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt 1 Mayıs için düzenlenen törende yaptığı konuşmada: “1 Mayıs emeğin dayanışmanın bir araya gelmenin, dünyada örgütlenmenin sembol günlerinden bir tanesidir. Eleştiriyi hoş görüyü örgütlü bir şekilde ortaya kaymayı hepimizin kabul ediyor olması gerekiyor. Çalışanlarımızın haklarını korumak adına her türlü çabayı elimizden geldiğince gösteriyoruz. Temizlik çalışanlarımıza, sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Ülkemiz olağan üstü bir süreçten geçiyor. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı evde kalmak için çaba sarf ediyor. Bu dönemde evde kalamayan emekçilerimiz de var. Toplumumuzun sağlığı sıhhati için her gün şehrimizin temizliği için uğraşıyorsunuz ben sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 
KAYNAKLARIMIZ FAZLA OLURSA SİZLERLE BÖLÜŞMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİRİZ 
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediye bünyemizde esnek çalışma prensipleri içerisinde çalışan arkadaşlarımız var, kronik rahatsızlığı nedeniyle çalışamayan arkadaşlarımız var. Birde görevde olan sürekli çalışan arkadaşlarımız var. Bu süreç için belki katkımız çok düşük ama sizleri belli bir ölçüde ayıra bilmeyi arzu ettik. Sizlerden Allah razı olsun. Kaynaklarımız daha fazla olursa bunları da hakça beraberce bölüşmek için gayret gösteririz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN