• Çorlu'daki Bir Lise Proje Okulu Oldu
  • Çorlu'daki Bir Lise Proje Okulu Oldu
Çorlu Güncel

Çorlu'daki Bir Lise Proje Okulu Oldu

  • 29 Nisan 2020
  • 3421 Kez Okundu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlanan Proje Okullar kapsamında ülkenin dört bir yanındaki liseler arasından seçilen Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye genelinde güzide okullar arasında yerini aldı.


2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren 8.sınıfı bitiren kız öğrencilerin tercih edebileceği Fen ve Sosyal Bilimler Proje kapsamında öğrenci almaya başlayacak. Bundan sonra Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi müfredatı uygulayarak eğitim öğretime devam edecek. 
OKULUMUZ HER TÜRLÜ FİZİKİ DONANIMA SAHİP
Okul Müdürü Sabri Şahin, her türlü fiziki donanıma sahip olan bu okullarda eğitim gören öğrencilerin ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller olacağını belirterek, Şehit Metin Arslan Kız Anadolu imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda 46 dersliğin yanı sıra Z kütüphane, robotik kodlama atölyesi, akıl ve zeka oyunları atölyesi, fiziki kimya ve biyoloji laboratuarları, 200 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, cep sineması da bulunmaktadır. Uzman eğitici kadrosuyla eğitim öğretim hayatını sürdürecek olan öğrencilerimiz ilerleyen yıllarda hepimizin iftihar namzedi olacaktır. Proje okulu olmamızda emeği geçen Okul Aile Birliğimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimize, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Yetkililerimize ve Milli Eğitim Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN