• Ergene Tek Yürek Oldu
Ergene

Ergene Tek Yürek Oldu

  • 28 Nisan 2020
  • 2511 Kez Okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 100.yılında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Ergene’de evinde bulunan vatandaşlar balkon ve pencerelere çıkarak saat 21.00’da İstiklal Marşını okudu.



Ergene’de Velimeşe Mahallesi Toki konutlarının olduğu sitede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 100.yılında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerinden Türk Bayraklarını sallayarak hep bir ağızdan İstiklal Marşını okudu. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in de katıldığı programda saatler 21.00’ı gösterdiğinde Ergene Belediyesi tarafından hazırlanan Bando takımının İstiklal Marşını çalması ile Toki konutları tek yürek olarak hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla İstiklal Marşımızı okudu. 

Tüm Türkiye’nin balkonlardan saat 21.00’da aynı anda İstiklal Marşını büyük bir coşkuyla okuduğunu belirten Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu sene buruk bir bayram kutluyoruz, gönül isterdi ki halkımız ile yan yana, omuz omuza bir arada olalım fakat Covid19 salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda bu sene böyle oldu. Allah’ın izniyle virüs salgınının ülkemizde bitmesiyle birlikte umut ettiğimiz eski günlere döneceğiz inşallah. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100.yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Başkan Yüksel Ergene’de Belediye tarafından salgına karşı adeta seferberlik ilan edildiğini de belirterek, “İlçemizde her gün düzenli bir şekilde mahallelerimiz dezenfekte ediliyor, caddelerimiz, yollarımız yıkanıyor ve temizlik işlerimizde yoğun bir şekilde hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor” dedi.