• Doktordan Örnek Davranış
  • Doktordan Örnek Davranış
Tekirdağ

Doktordan Örnek Davranış

  • 25 Nisan 2020
  • 2193 Kez Okundu

Çerkezköy Akut Polikliniği’nin Müdürü olan antika meraklısı Dr. A. Akif Başkurt, koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden 3 yardımcı sağlık personelinin ailesine destek için koleksiyonundaki özel ürünleri düzenleyeceği mezat ile satışa sunacak.


      


Kendisi 15 yaşındayken rahmetli olan büyük babasının verdiği gümüş savatlı at kamçısı ve karpik lamba ile başladığı antika merakı ile 6 bin farklı eserle süsleyen ve bir müze kurma hayali olan Dr. A. Akif Başkurt, örnek bir karar aldı. 35 yıldır biriktirdiği ve aralarında çok özel parçaların da bulunduğu antikalardan bazıları sağlık çalışanlarına destek için sosyal medya hesabından yapacağı mezat ile satışa sunacak. 

Dr. A. Akif Başkurt yaptığı açıklamada, “Ülkemiz zor bir sınavdan geçiyor. Taşeron temizlik işçisi olarak çalıştırılan ama sizlerin sağlığı için hayatlarını ortaya koymaktan çekinmeyen çalışma arkadaşlarım 3 yardımcı sağlık personelini kaybettik. Sağlık camiasının başı sağ olsun. Cumartesi ve Pazar günü iftardan sonra saat 21:00 de evden kendi koleksiyonumdan özel parçalarla düzenlediğim mezattan elde edilen geliri sağlık şehitlerinin ailelerine bağışlanacaktır” dedi.  HABER MERKEZİ