• Tekirdağ Valiliği Vaka Sayılarını Neden Açıklamıyor?
Tekirdağ

Tekirdağ Valiliği Vaka Sayılarını Neden Açıklamıyor?

  • 17 Nisan 2020
  • 1810 Kez Okundu

Korona virüs vakalarıyla ilgili Kırklareli Valiliği internet sitesinden Kırklareli’ndeki vaka sayılarını tablo şeklinde paylaşırken Tekirdağ Valiliği’nin ise sessiz kalması tepkilere neden oldu.


Sağlık Bakanlığı günlük olarak Türkiye genelindeki vaka sayılarını açıklarken bazı il valilikleri de illerindeki vaka sayılarını iyileşen hasta sayılarını açıklıyor. Tekirdağ Valiliği ise Tekirdağ’daki vakalarla ilgili sessiz kalması tepkilere neden oluyor. 

TÜM İLLERDE KORONA VİRÜS VAKASI VAR  

Türkiye’de ilk korona virüs vakalarının çıkmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı sadece Türkiye genelindeki vaka sayılarını paylaştı. Daha sonra belli aralıklarla illerdeki vaka sayılarını paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca virüsün tüm illerde olduğunu ifade etti. İlk günlerde devletin aldığı tedbirler kapsamında vatandaşlar il değiştirerek virüsün olmadığı illere de virüs yayılmasın diyerek temkinli yaklaşmıştı. Daha sonra virüsün tüm illerde olduğu ifade edilince bazı valilikler vakaları açıklamaya başladı. 

KIRKLARELİ VALİLİĞİ TÜM DETAYLARI VATANDAŞLARIYLA PAYLAŞTI

Kırklareli Valiliği Sağlık Bakanlığı gibi tüm verileri Kırklarelili vatandaşlarla paylaştı. Kırklareli Valiliği’nin internet sitesinde tablo hazırlayan valilik, vaka tablosunu vatandaşlarıyla paylaştı. Toplam test sayısını, toplam vaka sayısını, iyileşenlerin oranını, ölen vatandaşların sayısını vatandaşlarıyla paylaşan Kırklareli Valiliği günlük gelişmeleri internet sitesinden duyuruyor. 

VATANDAŞLAR TEKİRDAĞ VALİLİĞİNİN DE AÇIKLAMASINI İSTEDİ 

Tekirdağ Valiliği’nin vaka sayılarını Kırklareli Valiliği gibi tablo şeklinde yayınlamasını isteyen vatandaşlar, bilgilenmek istediklerini belirtti. “Kırklareli Valiliği tüm bilgileri paylaşıyor bizim valiliğimizin de vaka verilerini paylaşmasını bekliyoruz. Çünkü artık tüm illerde vaka var, Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlarımız Tekirdağ’da vaka var diye başka bir ile gitmez. İlk günlerde bu kuralın uygulanması doğruydu ama şimdi vakaların paylaşılmaması olmaz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN