• Kapı Kapı Gezerek Vatandaşların İhtiyacını Karşıladı
  • Kapı Kapı Gezerek Vatandaşların İhtiyacını Karşıladı
Ergene

Kapı Kapı Gezerek Vatandaşların İhtiyacını Karşıladı

  • 14 Nisan 2020
  • 2346 Kez Okundu

Hafta sonu yaşanılan iki günlük sokağa çıkma yasağında Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergeneli vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için kapı kapı gezdi.

Yeni tip korona virüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında içişleri Bakanlığı genelgesi ile hafta sonu iki gün sokağa çıkma yasağı uygulandı. Ergene’de Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkmayan vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için kapı kapı gezen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu zor günlerde en birinci görevimiz halkımızın yanında olmaktır” dedi.
Sokağa çıkma yasağında deyim yerindeyse sokaktan eve girmeyen Başkan Yüksel sabah saatlerinden itibaren Belediyenin ekmek aracı ile sokak sokak, mahalle mahalle gezerek halka ekmek dağıttı. Ergene’de her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu belirten Başkan Yüksel, “Yaşadığımız bu zor süreçte her zamankinden daha fazla vatandaşımızın yanında olmalıyız, onlar için sahada var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için kapılarını çalıp isteklerini soruyoruz. Evinde kalmak zorunda olan vatandaşlarımızı bu süreçte ekmeksiz, aşsız bırakmayacağız” dedi.
Vatandaşların ekmek ihtiyaçlarının karşılayan Başkan Yüksel ayrıca hasta ve yaşlı olan vatandaşların ilaçlarını almak için eczanelerden de alış veriş yaptı.