• Ergene Belediyesi Maske Üretimine Başladı
  • Ergene Belediyesi Maske Üretimine Başladı
  • Ergene Belediyesi Maske Üretimine Başladı
Ergene

Ergene Belediyesi Maske Üretimine Başladı

  • 12 Nisan 2020
  • 2444 Kez Okundu

Ergene Belediyesi, Ergene Kaymakamlığı ve Çorlu Devlet Hastanesi ortaklığında Ergene Kültür Merkezinde vatandaşların maske ihtiyacını karşılamak üzere Ergene Belediyesi kurmuş olduğu atölyesinde maske üretimine başladı.


Korona virüsü salgınına karşı vatandaşların sağlığını korumak için çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam eden Ergene Belediyesi maske bulmakta sıkıntı yaşayan vatandaşları için şimdi de maske üretimine başladı. Ergene Belediyesi, Ergene Kaymakamlığı ve Çorlu Devlet Hastanesi ortaklığında kurulan maske üretim atölyesi Ergenede vatandaşların maske ihtiyacını karşılayacak. 
Günde 3 bin Adet Üretilecek
Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ilk günden itibaren halk sağlığı için çalışmalarına başlayan Ergene Belediyesi maske üretim atölyesinde günde 3 bin adet maske üreterek bu maskeleri vatandaşlarına dağıtacak. 
Kendi Elleriyle Maske Dikti
Korona virüsüne karşı ilçede sıkı önlemler aldıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel maske üretim atölyesini yerinde inceledi. Maske atölyesinde dikiş makinesinin başına geçen Başkan Yüksel, kendi elleriyle dikiş makinesinde maske de dikti. 
Halkımızın Maske İhtiyacını Karşılayacağız
Başkan Yüksel salgından korunmak için en çok ihtiyaç duyulan koruyucu maskelerin üretimine başladıklarını belirterek, “Salgınla mücadele kapsamında ilk günden itibaren Ergenede vatandaşlarımıza koruyucu maske, eldiven, dezenfektan ve sıvı sabun dağıttık. Halkımızın sağlığını korumak ve maske ihtiyaçlarını karşılamak için şimdi de koruyucu maske üretimine başladık, atölyemiz hafta sonu da maske üretecek. Ergene Belediyesi olarak salgınla mücadele kapsamında tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. İlçemizde dezenfektan çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor” dedi.