• Marmaraereğlisi Belediyesi Sokakta Yaşayan Canları Unutmadı
  • Marmaraereğlisi Belediyesi Sokakta Yaşayan Canları Unutmadı
Tekirdağ

Marmaraereğlisi Belediyesi Sokakta Yaşayan Canları Unutmadı

  • 12 Nisan 2020
  • 1458 Kez Okundu

Marmaraereğlisi Belediyesi, ilçede korona virüs ile mücadele ederken bunun yanında sokakta yaşayan canları da unutmuyor.



Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüse karşı sürdüğü seferberlik ile halkın büyük takdirini kazandı. Ancak bunun yanı sıra sokakta yaşayan hayvanları da unutmayarak, belirli periyodlar da besleme çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Sokakta Yaşayan Canların Hayatını Kolaylaştırıyoruz

Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri ve veteriner hekimi, Başkan Ata’nın talimatlarıyla yaptığı çalışmada, sokakta yaşayan canlıların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.
Korona virüs kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla restaurant, cafe, çay bahçeleri vb. insanların toplu olarak bulunduğu ve yemek yediği alanlar kapatıldı. Dolayısıyla sokakta yaşayan canlarımız bu süreçte yiyecek bulmakta oldukça zorlanıyor. Zor zamanları birlikte atlatabilmek adına ekiplerin yaptığı çalışmada sokakta yaşayan canlar düzenli olarak besleniyor. 

İlçe de yapmış olduğu çalışmalarla korona virüs seferberliği başlatan Başkan Ata; “Tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de korona virüse karşı tedbirler alındı ve alınmaya devam ediyor. Bu süreçte belediye olarak tüm yapılmaya gereken dezenfeksiyon çalışmalarını yapıyoruz. Bu konu da hassas davranarak, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Ancak bu süreç devam ederken sokakta yaşayan ve mağdur durumda olan canlarımızı da unutmamalıyız. Belediyemiz sadece bugün değil, her zaman sokak hayvanlarına karşı çalışmalar yapmaktadır. Bu süreçte insanların toplu olarak bulunduğu yerlerin tedbir amaçlı kapatılmasıyla yiyecek bulmakta daha da zorlanan sokak hayvanlarına karşı daha hassas davranmak gerekiyor. Bu sebeple belirlenen yerlere, belirli periyodlarda ekiplerimiz tarafından mama bırakılıyor. İlçe de yaşayan vatandaşlarımız ‘evde kal’ çağrılarına uyarak, uyarıları lütfen dikkate alsınlar. Hem kendiniz, hem sevdikleriniz için evinizde güvendesiniz. Biz belediye olarak tüm ekiplerimizle görevimizin başındayız” dedi.