• Hasta Nakil Hizmetleri Devam Ediyor
Tekirdağ

Hasta Nakil Hizmetleri Devam Ediyor

  • 03 Nisan 2020
  • 1884 Kez Okundu

Marmaraereğlisi Belediyesi; korona virüs ile verilen mücadele ile birlikte, sağlık hizmetlerinin ilçenin her noktasında uyum içerisinde gerçekleşmesi amacıyla ‘Evde Bakım’ ve 'Hasta Nakil' hizmetlerini de sürdürmeye devam ediyor.




Marmaraereğlisi Belediyesi bir yandan küresel salgın korona virüs ile mücadele ederken bir yandan da diğer hizmetlerini kaldığı yerden sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilmesiyle beraber sağlık hizmetlerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Kültür ve sosyal işler müdürlüğü sağlık hizmetleri birimi, alanında uzman personeli ile evde bakıma muhtaç; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşların sağlık hizmetlerini ücretsiz karşılayarak ‘’Evde Bakım‘’ ve "Hasta Nakil" işlemlerini gerçekleştiriyor. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların evden hastaneye, hastaneden eve ücretsiz bir şekilde ulaştırılmasının sağlandığı "Hasta Nakil" hizmeti vatandaşların taleplerine göre yedi gün yirmi dört saat hizmet veriyor.

65 Yaş ve Üzeri Vatandaşların Hastaneye Gitmelerine Gerek Kalmıyor
Marmaraereğlisi Belediyesi ve Marmaraereğlisi İlçe Devlet Hastanesi ile ortak yürütülen çalışma ile doktor ve hemşireler, evde bakım hizmeti kapsamında hastaneye gitmeye gerek kalmadan gerçekleştirilebilen tansiyon, şeker ölçümü, pansuman, enjeksiyon ve kan alma gibi sağlık işlemlerini hastaların evlerinde büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor. Bu sayede hem hastanelerdeki yoğunluk azaltılmış oluyor hem de risk grubunda olan 65 yaş ve üzeri hastalar evlerinden çıkmamış oluyor. Sağlık personelleri; hasta ziyaretlerini özel koruyucu kıyafet giyerek, salgına karşı büyük bir önlem alarak gerçekleştiriyor.

“Korona virüsle mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz”
Korona virüsüne karşı vatandaşları korumak adına sürecin başından itibaren çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz diyen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; “Sorun küresel, mücadelemiz büyük. Belediye olarak bir yandan mevcut hizmetlerimize devam ederken bir yandan da salgınla mücadelemizi sürdürüyoruz. Hastanelerimizdeki yoğunluğu azaltmak ve risk grubunda olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı korona virüs salgınından korumak için İlçe Devlet hastanemiz ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Hastalarımızın hastaneye gitmelerine gerek kalmadan sağlık işlemlerini karşılıyoruz. Korona virüsle mücadele için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz” dedi