• “Çiftçiler Üretmeye Devam Edecek”
  • “Çiftçiler Üretmeye Devam Edecek”
  • “Çiftçiler Üretmeye Devam Edecek”
  • “Çiftçiler Üretmeye Devam Edecek”
  • “Çiftçiler Üretmeye Devam Edecek”
Çorlu Güncel

“Çiftçiler Üretmeye Devam Edecek”

  • 01 Nisan 2020
  • 4281 Kez Okundu

Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, çiftçilerin üretimlerine devam edeceğini ve şu anda gıdayla ilgili bir sıkıntının olmadığını ifade etti.


Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı insanlar ilk önce gıda güvenliğini düşünür oldu. Korona virüse karşı insanlar marketlere giderek gıda stokları yaptı. Gıda güvenliğiyle ilgili gazetemize konuşan Yüksel Ertan çiftçilerin bu dönemde de üretmeye devam edeceklerini ve şu anda gıdayla ilgili bir sıkıntının olmadığını ifade etti. 
GIDA GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK
“Korona virüse karşı Türkiye topyekûn mücadele ediyor” diyen Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, “Gıda güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayız. Çünkü çiftçi tarlasını ekmeye devam ediyor. Çiftçi tarlasını tek başına ekip biçiyor. Kalabalık halinde çalışmıyor, en fazla üç kişi çalışıyor. Toplanma yada ekilmesi aynı şekilde devam ediyor. Türkiye’de lokantalar oteller kapalı olduğu için israf olmuyor. Bizim gıdayla ilgili bir sıkıntımız yok” dedi. 
TMO’NUN ELİNDE YETERLİ GIDA STOKLAR VAR  
Konuşmasını sürdüren Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin elinde yeterli stoklar var. Bakliyat konusunda sıkıntımız olmaz, yaş sebze meyve de ancak Temmuz Ayı’nda çıkar. Çiftçiden çıkacak malın sadece nakliyesinden sorun olabilir. Kamyonlar bir iki kişi çalışıyor, onda da bir sıkıntı olabileceğini düşünmüyorum. Sebze Halleri’nde belki çalışan insan sayısını düşürebilirler. Gıdayla ilgili bir problem yaşanacağını düşünmüyorum” dedi. 
 ÇİFTÇİLERİN ÜRETİMİ KONUSUNDA BİR SIKINTISI YOK 
“Bu süreçte şirketlerin yapısında bozulmalar olabilir. Toptancının ve dağıtıcının yapısında sıkıntılar olabilir” ifadelerini kullanan Yüksel Ertan, “Üretim konusunda hiçbir sıkıntı yok. Çiftçilerimizin tabi devletten beklentileri var. Çiftçilerimiz süspansiyonların genişletilmesini istiyor. Bu dönemde tabi çiftçilerimiz de etkileniyor traktör taksitleri var, diğer giderleri var. Onlara da devletimiz gerekli ayrıcalığı gösterecektir. Giymeden oluyor da yemeden maalesef olmuyor” dedi. 
BU SÜREÇTE ÇİFTÇİLERİNDE BEKLENTİLERİ VAR  
“Çiftçilerin borçların ertelenmesi ve taksitlerin ertelenmesi gündemde, sürekli bakanlığa bu konuları yazıyoruz” diyen Yüksel Ertan çiftçilerin beklentilerini anlatarak: “Şu anda çiftçilerin isteği, bankalara ve çiftçi kuruluşlarına olan borçların ertelenmesi yönündedir. Vatandaşlarımız gıda güvenliği konusunda tereddütlü olmasınlar. Gıda da Türkiye’de bir sıkıntı olmaz. Çünkü çok büyük israfın önüne geçildi. Gıdada bir sıkıntı olmaz, vatandaşlar sadece kendilerini korusun. Çiftçilerimiz tarlasını ekmeye devam edecekler” dedi.
İMDAT ŞAHİN