• Çorlu'da Vatandaşlar Yeteri Kadar Önlem Almıyor
  • Çorlu'da Vatandaşlar Yeteri Kadar Önlem Almıyor
  • Çorlu'da Vatandaşlar Yeteri Kadar Önlem Almıyor
  • Çorlu'da Vatandaşlar Yeteri Kadar Önlem Almıyor
  • Çorlu'da Vatandaşlar Yeteri Kadar Önlem Almıyor
Çorlu Güncel

Çorlu'da Vatandaşlar Yeteri Kadar Önlem Almıyor

  • 01 Nisan 2020
  • 4345 Kez Okundu

Tüm Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüse karşı Çorlu’da sokağa çıkan vatandaşların önlemler konusunda duyarsız olduğu gözlendi.


Çorlu’da Omurtak Caddesi’nde trafik yoğunluğu yaşanırken, vatandaşlar dışarı çıkarken eldiven ve maske kullanmaması tepkilere neden oldu. Bankaların önü ise yine kalabalıktı vatandaşlar banka önlerindeki sosyal mesafeye dikkat etmedi. 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkmaması nedeniyle Süleymaniye Cami Önündeki bankaların boş olduğu gözlendi. 
TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANDI 
Çorlu’da Omurtak Caddesi üzerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Yetkililer ve uzmanlar dışarı çıkmayın uyarıları yaparken çalışmak zorunda olan vatandaşlar caddede trafik yoğunluğu yaşanmasına neden oldu. Vatandaşların korona virüse karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan uzmanlar ilerleyen günlerde virüsün yayılma hızının düşürülmesi gerektiğini sürekli vurguluyor. 
10 KİŞİDEN SADECE 2’SİNDE ELDİVEN MASKE VAR 
Sokağa çıkan vatandaşların eldiven ve maske kuralına da uymadığı gözlendi. Sokağa çıkan her 10 vatandaştan sadece 2 vatandaşın eldiven ve maske takması virüsün ciddiyetinin farkında olmadığımızı gösteriyor. Virüsün temas yoluyla yayılmaması için mutlaka dışarı çıkan vatandaşların eldiven takması gerektiği vurgulanırken bu kurala uyulmaması diğer vatandaşları korkutuyor. 
BANKA ÖNLERİNDEKİ SOSYAL MESAFE BİR TÜRLÜ DİKKATE ALINMIYOR 
Banka önlerinde bekleyen vatandaşların sosyal mesafeyi dikkate almaması da objektiflerimize yansıdı. Vatandaşlar bankada işlerini halletmek için sırada bekliyor, sıra beklerken aralarındaki mesafenin en az 1 metre olması gerekirken bu kuralda ihlal ediliyor. 
YAŞLILAR OLMAYINCA BANKLAR BOŞ KALDI 
65 yaş ve üzeri vatandaşlar için evden çıkma yasağının olması nedeniyle Süleymaniye Cami önündeki bankların boş olduğu görüldü. Havanın da soğuk olması nedeniyle cami önündeki bankalara kimse oturmadı. 
İMDAT ŞAHİN