• 57. Alay Yıl Zaferine Yürüyor
  • 57. Alay Yıl Zaferine Yürüyor
Tekirdağ

57. Alay Yıl Zaferine Yürüyor

  • 13 Mart 2020
  • 1865 Kez Okundu

“Tekirdağ tarihi ile kucaklaşıyor, atalarına yürüyor” sloganı ile yola çıkan 26. 27. 57. Alayları Yaşatma Araştırma Derneği tarafından her yıl düzenlenen yürüyüşe gidecek olan ekibi yolcu etmeye Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’da katıldı.




Marmaraereğlisi’nden yürüyüş ekibine katılacak olan gönüllülerin, yolda ihtiyacı olacak olan tüm gereksinimleri Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından karşılandı. Mart ayının 13’ü ve 18’i arasında yapılacak olan yürüyüşün bu yıl onuncusu gerçekleştiriliyor. Tekirdağ Valiliği önünden başlayan yürüyüşe Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy, Hayrabolu, Muratlı, Saray, Şarköy, Kapaklı, Malkara, Ergene ilçelerinden 36 kişi, Tekirdağ merkezden 17 kişi ve Rumeli Üniversitesinden 10 kişi olmak üzere toplamda 60 kişi katılıyor. Yürüyüş ekibi 18 Mart tarihinde 57. Alay Şehitliği tören alanına ulaşacak. 

Törende Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 26. 27. 57. Alayları Yaşatma Araştırma Derneği Başkanı Hikmet Yılmaz konuşma yaptı. Yürüyüşe katılan gönüllülere ilk adımlarında, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Sinem Özüpek ve tüm protokol üyeleri eşlik ederek onlarla birlikte yürüdü.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; “Tarihimiz nice kahramanlıklarla doludur. Ülkemiz kurulduğu günden bu yana sahip olduğu toprakların her metrekaresini kanıyla kazanmıştır. Şuan bulunduğumuz şartlara sahip olabilmek için, geleceğimiz için atalarımız canlarını feda etmiştir. Çanakkale Zaferi tarihimizde önemli bir kilit noktasıdır. Burada yapılan fedakarlıkların gelecek nesillere de aktarılması büyük önem teşkil etmektedir. Gençlerimizin bu konuda bilinçlenmesi ve farkındalık yaratılması açısından bu yürüyüşte elzemdir. 26. 27. 57. Alayları Yaşatma Araştırma Derneği bu konuda üzerine düşeni yapmıştır. Bizde belediye olarak yürüyüş esnasında ihtiyaçları olacak tüm eşya ve gereksinimleri kendilerine sağladık. Bundan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.