• Caddeye Kapan Uygulaması Geliyor
  • Caddeye Kapan Uygulaması Geliyor
  • Caddeye Kapan Uygulaması Geliyor
  • Caddeye Kapan Uygulaması Geliyor
  • Caddeye Kapan Uygulaması Geliyor
  • Caddeye Kapan Uygulaması Geliyor
Çorlu Güncel

Caddeye Kapan Uygulaması Geliyor

  • 18 Şubat 2020
  • 1365 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Reşadiye Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde yaşanan trafik sorunuyla ilgili esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.


Eski Pazartesi Pazarı’nın kurulduğu cadde olan Yunus Emre Caddesi’nde geçtiğimiz yıllarda Çorlu Belediyesi yol ve kaldırım çalışması yapmıştı. Çalışmalardan sonra tek yön uygulaması başlatılan Caddede yaşanan sıkıntılar her geçen gün artmaya başladı. Sürücülerin tek yön kuralına uymaması sonucu yolda kavgalar ve kazalar meydana geliyor. Sorunun giderek artması üzerine Sarıkurt bölgeye giderek esnafla görüştü. 
YOLA ÇİZİLEN YÖN İŞARETLERİNE DE UYAN YOK 
Çorlu Belediyesi sürücülerin dikkatini çekmek için bir süre önce yollara yön işaretleri çizdi. Yön işaretlerinin çizilmiş olmasına rağmen sürücüler aksi yönde trafiği işgal etmeye devam ediyor. Sorunun giderek büyümesi üzerine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt vatandaşlarla ve esnafla konuşarak sorunları dinledi. Esnaflar Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’tan kapan uygulaması ve cezaların artırılmasını talep etti. 
SÜRÜCÜLER KURALLARA UYMAK KONUSUNDA ÖZENLİ DAVRANMIYOR 
Esnaflar görüştükten sonra incelemelerini sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gazetemize yaptığı açıklamada: “Yunus Emre Caddesi’ndeki esnafımızla bir araya gelip sohbet ettik, daha öncede bir araya gelmiştik. Yunus Emre Caddesi bilindiği üzere eski Pazartesi Pazarımızın kurulduğu cadde. Daha aşağıda Mehmet Ağa Sokak ve Mustafa Kemal Caddelerimiz var. Yunus Emre Caddesi’nde kaldırım ve yol düzenlemeleri yaptık, caddede ki yönlerle ilgili de ilgili kurullarla bir değerlendirme yapılarak kararlar alındı. Yalnız ne yazık ki bazı vatandaşlarımızın kurallara uymak konusunda yeterince özenli davranmadığını görüyoruz” dedi.  
KAPAN TEDBİRİNE BAŞVURACAĞIZ, ÖYLE GÖZÜKÜYOR 
Konuşmasını sürdüren Ahmet Sarıkurt: “Bizde gelip yerinde görmek için ekibimizle geldik ve esnafımızla sohbet ettik. Şimdi tek yön uygulamaları özellikle bitişik nizam çok katlı yapılaşmaların olduğu yerlerde tartışmasız bir yöntemdir. İstanbul’da da bunun örneklerini görmek mümkündür. Tabi insanlarımızın kurallara uymaları bu tür trafiğin rahatlaması noktasında son derece önemli ama gördüğüm kadarıyla uyulmuyor. Önerileri değerlendiriyoruz. Kapanla tedbir almak, cezaların uygulanması noktasında hemen emniyet müdürlüğümüzle iletişim kuracağız. Hangi sıklıklarla burada denetim yapıldığını sorgulayacağız. Kapan uygulaması yakın zamanda Çerkezköy’de uygulanmıştı. Kapanla ilgili incelemeler yapacağız. Ben cezai işlemlere ve fiziki engellerle yapmayı çok arzu etmiyorum ama gördüğümüz kadarıyla huzursuzluk var. Huzursuzluğu çözmenin yolu da bu olacak öyle gözüküyor, esnafların ve vatandaşların talebi bu yönde” dedi.
İMDAT ŞAHİN