• Restorasyon Projesinin Hayata Geçmesi Bekleniyor
Çorlu Güncel

Restorasyon Projesinin Hayata Geçmesi Bekleniyor

  • 18 Şubat 2020
  • 1153 Kez Okundu

29 Ekim Cumhuriyet Anaokulu olarak kullanılan bina 130 yıl önce 1890 yılında yapıldığı için ikinci sınıf tarihi eser olarak tescillendi. Tescilin ardından anaokulu restorasyon projesi çizildi fakat bir türlü restorasyon başlamadı.


Geçtiğimiz günlerde okul bahçesiyle ilgili yaptığımız haberden sonra gazetemize ulaşan okul yetkilileri gazetemize binayla ilgili bilgiler verdi. Binanın 130 yıl önce yapıldığını ve eski bir yapı olduğunu ifade eden yetkililer okulda yapılacak tadilat ve onarım çalışmaları için Anıtlar Genel Müdürlüğü’nden izin alınarak yapıldığını ifade etti.  Binanın restorasyon projesi hazır olduğunu ifade eden yetkililer “Projenin bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz” dedi. 
RESTORASYON PROJELERİ ANAOKULU OLARAK ÇİZİLDİ
Konuyla ilgili konuşan yetkililer: “Bina 2016 yılında ikinci sınıf tarihi eser olarak bina tescillendi. Binanın restorasyon projesi çizildi. Yaşayan bir varlık olarak devam etmesi kararı çıktı. Restorasyon projeleri anaokulu olarak çizildi. Muhteşem bir proje ortaya çıktı. Atölyelerin olduğu kış bahçesinin olduğu, güzel bir oyun bahçesinin olduğu yeşillik içinde” dedi. 
“BİR AN ÖNCE PROJENİN HAYATA GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ”
“Ne zaman yapılacağı konusunda sıkıntımız var” diyen yetkililer: “2020 yılında bütçesine girmedi maalesef, bu konuda yardım bekliyoruz. Tarihi eser olduğu için binayla ilgili hiçbir şey yapamıyoruz.  Sadece onarım izni aldıktan sonra binada çalışma yaptırabiliyoruz. Burası çok riskli ve dez avantajlı bir bölge kameraları dahi izin alarak yaptırabildik. Tarihi dokuya zarar vermeden güvenlik kameralarını takıldı. Acil çözüm bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN