• Tbmm Başkanı Mustafa Şentop Çorlu'da
  • Tbmm Başkanı Mustafa Şentop Çorlu'da
  • Tbmm Başkanı Mustafa Şentop Çorlu'da
  • Tbmm Başkanı Mustafa Şentop Çorlu'da
  • Tbmm Başkanı Mustafa Şentop Çorlu'da
  • Tbmm Başkanı Mustafa Şentop Çorlu'da
Çorlu Güncel

Tbmm Başkanı Mustafa Şentop Çorlu'da

  • 24 Ocak 2020
  • 1401 Kez Okundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Çorlu’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.


Cuma namazını Süleymaniye Camii’nde kılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Cuma Namazı’ndan sonra Çorlu Belediyesi’ni ziyaret etti. Ardından esnafı ziyaret eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop çalışma ofisine geçti. 
CUMA NAMAZINI SÜLEYMANİYE CAMİİNDE KILDI 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’u Çorlu Havaalanı’nda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Mestan Özcan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş ve parti yöneticileri karşıladı. Havalimanında karşılamanın ardından Çorlu Şehir Merkezi’ne gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cuma Namazı’nı kılmak için Süleymaniye Cami’ne geldi. 
ÇORLU BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ 
Cuma Namazı çıkışı vatandaşlarla sohbet eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Süleymaniye Camiinden çıkan Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çorlu Belediyesi’ne geçti. Çorlu Belediyesi’nde Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’dan bilgiler alan TBMM Başkanı Mustafa Şentop belediyeden sonra çalışma ofisine geçti. 
EGEDEKİ GELİŞMELERİ TÜRKİYE YAKINDAN TAKİP EDİYOR 
Çorlu Belediyesi’nden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ege adalarıyla ilgili sorulan soruya cevap verdi. Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Türkiye Ege Denizi’nde de Doğu Akdenizde de başka yerlerde de haklı olduğu hukukunu koruyacaktır. Ege ve Ege’deki adalar durumla ilgili de uluslar arası anlaşmalardaki, anlaşmaya taraf olan ülkelerinde yükümlülükleri dahil olmak üzere hepsini yakından takip ediyor. Malum Egedeki adalar Lozan Anlaşması’nda sonra da farklı tablolar var, sonuçta Ege’deki adaların silahsız olması bütün Uluslar arası Anlaşmalarda başta Lozan da olmak üzere öngörülüyor. Yunanistan’ın burada bazı adalarda silahlar koyduğuna dair bilgiler var. Türkiye bunları yakından takip ediyor. Adalara üç beş silah koymakla Türkiye açısından bir risk oluşturacağını düşünenler varsa yanılıyorlar. Ama Türkiye uluslar arası hukuku ve kendisine tanınmış olan bütün hakları yakından takip ediyor. Gerektiği zaman gereken adımları atar Türkiye” dedi. 
MİLLET BAHÇESİYLE İLGİLİ ÇALIŞLALAR DEVAM EDİYOR 
TBMM Başkanı Mustafa Şentop uyuşturucu ve millet bahçesiyle ilgili sorulara yanıt verdi. Uyuşturucuyla ilgili soruya cevap veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız olayın farkında, yakından takip ediliyor. Yeni yeni tedbirlerde alınıyor. Polisin sayısıyla ilgili takviyeler yapılacaktır” dedi. Millet Bahçesiyle ilgili sorulan soruya ise; “Millet Bahçesi olacak, Türkiye’nin her yerinde Millet Bahçesi yapılıyor. Buranın projeleri de hazırlandı, inşallah kısa zamanda başlanır” cevabını verdi. 
İMDAT ŞAHİN