• Birinci Yılını Görkemli Geceyle Kutladı
  • Birinci Yılını Görkemli Geceyle Kutladı
  • Birinci Yılını Görkemli Geceyle Kutladı
Çorlu Güncel

Birinci Yılını Görkemli Geceyle Kutladı

  • 20 Ocak 2020
  • 1092 Kez Okundu

Geçtiğimiz yıl Çorlu’da kurulan Kuzey Kafkas-Çerkes Derneği, kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecede çevre il ve ilçelerde yaşayan Çerkesleri bir araya getirdi.


Çorlu’da yaşayan Kafkas ve Çerkes vatandaşların kurdukları Çorlu Kuzey Kafkas-Çerkes Derneği, birinci yılında Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gece düzenledi. İstanbul, Silivri, Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Çorlu’da yaşayan Kafkas ve Çerkes vatandaşların yoğun ilgi ve katılım gösterdiği geceye AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Çorlu İlçe Sekreteri Yılmaz Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Çoğulcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Faruk Arslandok, KAFFED, ÇEFFED Silivri Tekirdağ, Çerkezköy, Gaziosmanpaşa, Beylikdüzü Dernekleri Başkan ve temsilcileri katıldı. 
ÇERKESLER 150 YIL ÖNCE OSMANLI COĞRAFYASINA GELDİLER
Gecede konuşan Çorlu Kuzey Kafkas-Çerkes Derneği Başkanı Mehmet Tataroğlu, “Kuruluşumuzun birinci yılında düzenlediğimiz gecemizde bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Çerkesler, bundan 150 yıl önce bir sürgün, acılarlarla Osmanlı coğrafyasına geldiler. Kıbrıs’tan Ürdün’e, Yemen’den Balkanlar’a coğrafyanın her noktasında canlarıyla kanlarıyla savaştılar, Cumhuriyetin kurulmasında da önemli katkılarda bulundular. Devlete bağlı, kadın haklarında son derece duyarlı bir toplum olan Çerkesler, Çorlu ve yakınlarında da bir dernek olarak Çorlu Kuzey Kafkas Çerkes Derneği olarak bir yıldır faaliyet gösteriyor. Bu geceyi onurlandırdığınız için teşekkür ederim. Derneklerimiz önemli sorunlarla yaşıyorlar. Derneklerimize daha çok sahip çıkan, her türlü desteği sunan mahalli ve yerel yönetimlerimize de teşekkür ediyorum ”dedi.
BEN DE ÇERKES GELİNİYİM
Düzenlenen geceye katılan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise yaptığı konuşmada “Bu coğrafya yıllarca yaşanılan acılarlar, göçlerle ortak mirasa sahip. Hep bir özlem ve hatıra var. Hepimiz bu acıları anlamak zorundayız ki bir daha yaşanmasın. Bu ülkenin zenginliğine zenginlik katıyorsunuz. Umudu olmayanların atı koşmaz derler. Bizler umutlarımızı yitirmeyeceğiz. Bu ülkenin yapı taşı olduğunuz ve katkı sunduğunuz için teşekkür ediyorum. Ben de Çerkes gelini olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dernek başkanımız ve yönetimine bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum ”şeklinde konuştu.
KAFKAS VE ÇERKESLER BU ÜLKENİN ÇİMENTOSU
Çorlu Kuzey Kafkas-Çerkes Derneği birinci yıl gecesine katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Şeyh Şamil’in torunları ile bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyor, tüm Çerkeslere selam olsun. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde olmaya çok büyük ihtiyacımız var. Birliğimiz kaynaştıran, bizi biz yapan değerlerimizi unutmadan, gelenek göreneklerimizi gelecek nesillere aktaran gelecek nesillere aktaran dernek başkanımız ve yönetimini tebrik ediyorum. Biz, millet olarak bir olduğumuzda sırtımızı yere getirecek hiçbir güç tanımıyoruz. O nedenle gönül coğrafyamızda mazlum milletlerin lider ülkesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin her daim alnı pak. Bundan dolayı geleceğimiz ile ilgili hiçbir kaygımız yok. Her ne kadar çevremiz düşmanlarla çevrili olsa bile Türkiye Cumhuriyeti’ni dize getirecek güç tanımıyoruz. Sizlerin katkıları ile Türkiye’nin çimentosu olan Kafkas göçmenlerinin gelenekleri bizim içimizi ısıtmaktadır” dedi. 
PLAKET VE HEDİYE VERİLDİ
Geceye katkı sunan ve katılan milletvekilleri ve dernek başkanlarına Çorlu Kuzey Kafkas-Çerkes Derneği Başkanı Mehmet Tataroğlu, günün anısına hediye ve plaket takdim etti. Öte yandan geceyi düzenleyen Tatarooğlu’na çevre il ve ilçelerden gelen dernek başkanları da hediye verdi.
İMDAT ŞAHİN