• Saadet Partisi Gazetemizi Ziyaret Etti
  • Saadet Partisi Gazetemizi Ziyaret Etti
Çorlu Güncel

Saadet Partisi Gazetemizi Ziyaret Etti

  • 14 Ocak 2020
  • 3578 Kez Okundu

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemizi ziyaret etti.


Ziyaret sırasında konuşan Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Öncelikle bu çok önemli görevi icra eden bütün gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyoruz. Umarız bu gün dolayısıyla, bütün gazetecilerin her türlü sorunları ele alınır, daha huzurlu ve verimli bir çalışma ortamı sağlanır. Bizler de bu bağlamda sizin sesiniz oluruz” dedi. 
Konuşmasını sürdüren Aytuğ Aslan, “Günümüzde, 4. kuvvet olan basın olumlu veya olumsuz yönde bu gücünü kullanabilmektedir. Bağımsız, hak ve adaletten yana kişi hak ve dokunulmazlıklarına önem veren, halkın, mazlumun, haksızlığa uğramışın yanında yer alan basın, bugünümüz ve geleceğimiz için çok önemli bir görevi yerine getirmiş olmaktadır. Yerel gazetecilerimize kentin sorunları ile ilgili yapıcı, çözüme yönelik, bütün haberlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Bölge insanı gazeteleri vasıtasıyla yetkililere ulaşabilmekte, sorunlarını dile getirebilmektedir” dedi. 
“Saadet Partisi olarak kente, ülke ve dünyaya ait insana dair her türlü yapıcı, sorun çözücü konularda siz değerli gazetecilerle birlikte çalışma arzusundayız” diyen Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “. Gününüzü tekrar kutluyor sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2020 yılının, hepimizin geleceğe umutla baktığı, sıkıntılı günleri geride bıraktığı bir yıl olmasını ümit ediyorum. Ama ne yazık ki;  hepimizi derinden endişelendiren bir takım gelişmeler oldu. Hem ülkemizin, hem bölgemizin, hem de dünyanın geleceği için ciddi sıkıntılara gittiğimizin işaretleri belirmeye başladı. Halbuki biz; 2020 yılı, barışın, huzurun ve adaletin hakim olduğu, karşılıklı saygı, anlayış ve hoşgörünün galip geldiği bir yıl olmasını; bütün insanlık için daha güzel bir dünyanın, yaşanabilir bir Türkiye’nin vesilesi olmasını arzu ediyorduk” dedi. 
BÖLGEMİZ YENİ BİR KAOSA SÜRÜKLENİYOR
Ne yazık ki; 2020'nin ilk günlerinde anlaşıldı ki, yakın coğrafyamız başta olmak üzere dünyada tansiyon giderek daha fazla yükselecek. Libya'da yaşanan son gelişmeler ve Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından endişelerimiz giderek artmaktadır. Bu gece, İran'ın, ABD'nin Bağdat'taki Hava Üssü'ni vurması çok önemli bir hadise olarak tarihe geçti. Burada dikkatimi çeken husus, ABD'nin Bağdat'taki üssünün Patriotlar tarafından korunmamış olması ihtimal dahilinde değil. Patriotlar bu saldırıyı önleyemedi, geçmişte Patriotlarla ilgi kanaatlerimiz haklı çıkmış oldu. ABD'nin üsleri dünyanın 80 ülkesinde, Müslüman ülkelerindeve 400'den fazla üsleri var, buralar demek ki ABD'nin zannettiği kadar güvenli değil, bu anlaşılmış oldu. Bir devletin başka bir devletin üst makamlarındaki bir görevlisini ister asker olsun, ister sivili suikastla katletmesi bir suçtur! Bu hem uluslarası kurallara göre bir suç, hem de ABD'nin yasalarına göre suç! Bu gelinen noktada, ABD, eğer dünyada itibarını korumak istiyorsa, eğer savaş çıkmasın istiyorsa Trump'ı azletme ihtimali var. Trump'ın bu dengesiz gidişatı ABD için de bir tehlike oluşturuyor. ABD'nin kendisine çeki-düzen verme ihtiyacı vardır. Düşünmeyenler, düşünmeden karar verenler, şahsi inisiyatiflerini, kendi ülkelerinin menfaatlerinin önünde görenler hem kendilerine, hem dünyaya zarar verirler, bu bilinmelidir. mit ediyorum ki; bu hadise burada sonlandırılmış olsun” dedi. 
İMDAT ŞAHİN