• Halk Sağlığı Merkezi Yeni Yerinde Hizmete Açıldı
Tekirdağ

Halk Sağlığı Merkezi Yeni Yerinde Hizmete Açıldı

  • 04 Ocak 2020
  • 1753 Kez Okundu

Halk sağlığı adına yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Marmaraereğlisi Belediyesi, Belediye Başkanlığına ait, eski belediye hizmet binasını 10 yıl süre ile bedelsiz olarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis etti.


Marmaraereğlisi Belediyesi eski belediye hizmet binasını, ilçenin ön sağlık hizmetlerini güçlendirmek, verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve acil vakaya ulaşım süresini kısaltmak için, uygun şartlarda kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen bina vatandaşların hizmetine açıldı. Hasta olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına eksikleri giderilen binanın tüm gereksinimleri Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından karşılandı.
Yaklaşık 40 yıl boyunca Marmaraereğlisi Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan bina, bakımı ve onarımı tamamlandıktan sonra, birinci kat Aile Sağlığı Merkezi, ikinci katı da Toplum Sağlığı Merkezi olmak üzere hizmet vermeye hazır hale getirildi. Tüm tadilatları Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından yapılan bina, hasta olan vatandaşların konforu düşünülerek ihtiyaç duyacakları her şey tamamlanarak hizmete açıldı.
Vatandaşların kolaylıkla ulaşım sağladığı bina, merkezi bir konumda olması ve tüm eksiklerinin belediye tarafından giderilip halkın hizmetine sunulması vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı.
“Hasta Vatandaşlarımızın İhtiyaç Duyacağı Her şeyi Düşündük”
Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; “Aile hekimlerimizin, vatandaşlarımıza yakın olması için belediye olarak yer tahsisi sağlamak bizleri çok mutlu etti. Binamızın gerekli tüm bakım ve onarım çalışmalarını tamamladık, ayrıca binamızın içerisine engelli asansörü ve engelli tuvaleti de ilave ettik. Hastalarımızın konforunu en üst seviyeye çıkarmak için belediye olarak elimizden gelen tüm imkanları sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Halkımıza, hayırlı uğurlu olsun” dedi.