• Ergene Kültür Merkezi Törenle Açıldı
  • Ergene Kültür Merkezi Törenle Açıldı
  • Ergene Kültür Merkezi Törenle Açıldı
  • Ergene Kültür Merkezi Törenle Açıldı
  • Ergene Kültür Merkezi Törenle Açıldı
  • Ergene Kültür Merkezi Törenle Açıldı
Çorlu Güncel

Ergene Kültür Merkezi Törenle Açıldı

  • 13 Aralık 2019
  • 1147 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene’ye kazandırılan Ergene Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleşti.


Sağlık Mahallesi Edirne Caddesi üzerinde açılışı yapılan Ergene Kültür Merkezi toplam inşaat alanı 7 bin 558 metrekare içerisinde yer alıyor. Kültür Merkezi 500 koltuk kapasiteli tiyatro ve konferans salonu, 82 araçlık açık ve kapalı otopark, 2 adet fuaye, 96 m2 sergi salonu, 12 adet çalışma ofisi ve atölye, 4 adet toplantı odası, teknik alanlar, çok amaçlı salon ve kütüphane yer alıyor.
Ergene Kültür Merkezi’nin açılışına CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
2020-2021 YILI ERGENE İÇİN ALTIN YIL OLACAKTIR
Açılışta konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene halkına kültür merkezi hayırlı olsun” dedi. Yüksel, “Bu güne kadar ne söz verdiysek ne taahhüt ettiysek Ergene de gerçekleştirdik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz bu güne kadar Devletten bir kuruş almadan bu projeyi hayata geçirdik. Bu günden sonra yine bizim kimseye ihtiyacımız yok. 2020 yılı, 2021 yılı Ergene ilçemiz için altın yıl olacaktır. Gayretli çalışmalarımız Ergene için devam edecektir” dedi.  
124 TRİLYONA DÖRT KÜLTÜR SARAYI YAPTIK 
Ergene Kültür Merkezi’nin açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ergene’nin en merkezi yeri olan Sağlık Mahallesi’nde bu kültür binasını Ergene Halkının hizmetine açıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kültür Sarayı’nın temelinin atıldığından bu güne kadar 18 ay geçmiş, 20 ayda Çerkezköydeki Kültür Merkezi’ni bitirdik, 22 ayda da Kapaklı’yı bitirdik. Sanıyorum önümüzdeki 2020 yılının Haziran Ayı’nda da Saray’daki kültür merkezini bitireceğiz. Dört adet kültür sarayı. Toplam değeri 124 trilyon lira. Şimdi Tekirdağ’ın Kültür Sarayı  var tam 26 sene sürdü, 26 senede anca bitirebildiler” dedi. 
BURADA OLMASI GEREKENLER UZUN SÜREDEN BERİ ZATEN YOKLARDI 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan sonra kürsüye çıkan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Kaymakamı’nın açılış törenine katılmamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Aygun, “Belediye Başkanım Rasim Yüksel’e sordum, Ergene Kaymakamına davet gitti mi diye oda tabii ki gitti” dedi. Peki neden Kaymakam bu Ergene Halkının hizmeti için yapılan bu kültür merkezinin açılışına katılmıyor. Ergene'nin Mülki Amiri burada olmasından bizler onur ve gurur duyardık. Bu yatırım kime yapıldı, halka yapıldı. Burada olması gerekenler zaten uzun süreden beri yoklardı” dedi.  
İMDAT ŞAHİN