• Doğu Türkistan İçin Bir Araya Geldiler
  • Doğu Türkistan İçin Bir Araya Geldiler
  • Doğu Türkistan İçin Bir Araya Geldiler
Çorlu Güncel

Doğu Türkistan İçin Bir Araya Geldiler

  • 13 Aralık 2019
  • 1182 Kez Okundu

Çorlu’da bulunan sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, Sürgündeki Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Baltacı’nın da katılımı ile basın açıklaması düzenledi.


Sürgündeki Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Baltacı’nın katılımı ile Çorlu’da bulunan sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri Çin tarafından Doğu Türkistan’da yapılan zulme dur demek için Cuma Namazı çıkışı Çorlu Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi. 
Basın açıklaması öncesi söz alan Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Baltacı, 40 milyon Uygur Türkü’nün yaşadığı zulmü katılan davetlilere anlattı. Baltacı, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nden Doğu Türkistan’daki Türklere kapılarını açmasını isteyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek istedi. 
ADALET DEVLETİN TEMELİ VE ÖZÜDÜR 
Basın açıklamasını okuyan Murat Vakitçi ise yaptığı açıklamada, “Aralık ayı denildiği zaman akıllara ‘İnsan Hakları’ gelmektedir. Daha 3 gün önce kutlanan insan hakları günü, insan hakları ihlal günü olmuştur. İnsan hakları denildiğinde de yine akıllara; tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu en hayati kavram olan ‘Adalet’ gelmektedir. Binlerce yılın bilgeliği bize şunu öğretti ki; adalet devletin temeli ve özüdür. Adaletten ve hukuktan saptığımız ölçüde kendimizi bir belirsizliğe ve karanlığa mahkûm ediyoruz demektir. Yine insan hakları kutlamaları yapılırken Çin Hükümetinin haince, teröristçe, vahşice uyguladığı asimilasyon ve âdeta soykırım uygulamaları yürekleri dağlamaktadır. Bunlarda bırakın hakkı hukuku insanlık bil kalmamış durumdadır” ifadelerini kullandı. . 
DOĞU TÜRKİSTAN DA 40 MİLYON MÜSLÜMAN YAŞIYOR 
Konuşmasını sürdüren Vakitçi: “Yetmiş yıldır Çin kontrolü altında bulunan ve Türkiye’nin iki buçuk katı büyüklükte yüzölçümüne sahip olan Doğu Türkistan’da da Müslümanların durumu içler acısıdır. Doğu Türkistan'da büyük bir trajedinin yaşanmaktadır. 40 milyon Müslümanın yaşadığı Doğu Türkistan'da milyonlarca Müslümanın toplama kamplarında çeşitli işkencelere maruz kalmaktadır. Bizler bugün burada, Trakya'dan, Tekirdağ'dan, Çorlu'dan bir ses veriyoruz. Bu insanlık dramını lanetliyor ve kınıyoruz. Bugün burada Çin mallarına boykot uygulama çağrısı yapıyoruz. Tüm mazlum coğrafyaların umudu, Türkiye’mizde, boykotumuz önemlidir. Devletimizin de, zalim Çin yönetimine karşı net bir tavır sergilemeye davet ediyoruz. Zalim Çin yönetimine karşı mücadele verenlerin de terörist ilan edilmesi yanlışından da biran evvel dönülmesini tavsiye ediyoruz ”dedi.
Haber Merkezi