• Çorlu Asri Mezarlığı Yenileniyor
  • Çorlu Asri Mezarlığı Yenileniyor
Çorlu Güncel

Çorlu Asri Mezarlığı Yenileniyor

  • 13 Aralık 2019
  • 1539 Kez Okundu

Gazetemizin 16 Kasım 2019 tarihinde “Kapılar Çürümüş, Gören Yok” başlığıyla gündeme taşıdığımız Çorlu Asri Mezarlığı yenileniyor.


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Çorlu Asri Mezarlığı’ndaki demir kapıların bir kısmı değiştirilirken mezarlığın duvarlarına da demir çitler yapıldı. Avrupa Yakası Gazetesi olarak Çorlu Asri Mezarlığı’nın giriş kapılarının demirleri çürüdüğünü bir süre önce gündeme taşımıştık. Gazetemizin haberinden sonra harekete geçen belediye ekipleri Asri Mezarlığı’nda bulunan kapıların bir kısmını değiştirdi. 
GÜNDEME TAŞIDIĞIMIZ DEMİR KAPILARIN BİR KISMI YAPILDI 
Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Çorlu Asri Mezarlığı’nın demir kapıları çürümüş bir vaziyette kötü görüntü oluşturuyordu. Çorlu Asri Mezarlığı’nda bulunan kapıları gündeme taşıdığımızdan birkaç hafta sonra ekipler harekete geçerek kapıların bazılarını değiştirdi. Sadece kapıların değiştirilmesiyle de yetinmeyen ekipler, mezarlığın duvarlarına da çit çekti. Gazetemize teşekkür eden vatandaşlar uzun zamandır Çorlu Asri Mezarlığın kapıları kötü durumdaydı. Haberden sonra yapıldı” dedi. 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yürütülen çalışmalar sonrası Çorlu Asri Mezarlığı’nın demir kapılarının bazıları değiştirildi, duvarların üzerine çitler çekildi. Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Çorlu Asri Mezarlığı’ndaki çalışmalar devam ederek, bütün duvarların üzerine çit çekilip diğer demir kapılarda değiştirilecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekiplerine de teşekkür eden vatandaşlar; “Bu kötü görüntüden kurtulacağız” dedi.
İMDAT ŞAHİN