• Çarşı Platformu İlk Desteği Aldı
  • Çarşı Platformu İlk Desteği Aldı
  • Çarşı Platformu İlk Desteği Aldı
  • Çarşı Platformu İlk Desteği Aldı
Çorlu Güncel

Çarşı Platformu İlk Desteği Aldı

  • 06 Aralık 2019
  • 890 Kez Okundu

Çorlu’da çarşı esnafı dertlerini anlatmak için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda yılbaşı için Büyükşehirden Belediyesinden 150 bin lira talep eden esnaflara Albayrak, “Verdim gitti” dedi.

Düzenlenen kahvaltıya Kadir Albayrak ile birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri de katıldı. 
“ESNAFIMIZLA BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, “Buradaki amacımız çarşı esnafımızın sorunlarına çözüm bulmak. Sağ olun sizler de bizi kırmadınız. Buradaki ticareti kuvvetli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Yaklaşık 7-8 kişilik bir heyetle geldik. Bu heyetteki arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık. Hangi kurumlardan ne talep ederiz diye düşündük ve bunun için ilk sizle konuştuk. Sizde sağ olun bizi kırmadınız ve buraya kadar geldiniz. Şimdi de arkadaşlarımız sorunları, taleplerini ve çözüm önerilerini aktaracak”dedi.
BÜTÜN KURUMLARI İLGİLENDİREN SORUNLAR VAR 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise “Şehrimizin merkezinde esnafımızın yaşadığı bazı sorunlar var. Bu noktada daha önce bir araya geldiğimizde sorunları hep beraber konuştuk. Beraberce takip etmemiz gereken süreçler var. Daha önce Kumyol esnafımızla bir araya gelerek birkaç proje gerçekleştirdik. Çarşı esnafı fikrinin ilk adımları da orası olduğuna inanıyorum. Burada bütün kurumlarla ilgili yapılması gerekenler var. Büyükşehir belediyesinin, kaymakamlığın, emniyetin, herkesin atması gereken adımlar var. Beraberce takip etmemiz gereken süreçlerimiz var” dedi. 
SORUNLARIN YÜZDE 50’Sİ BELEDİYEYİ İLGİLENDİRİYOR
Kahvaltıda ilk değerlendirmeyi yapan Kadir Albayrak raporu gelmeden incelediğini belirtti. Albayrak, “50 ayrı maddede kurumları ilgilendiren sorunlar ve talepler var. Direk belediyeyi ilgilendiren bu 25 madde var. Yüzde 50’si direk belediyenin çözmesi gereken maddeler, yüzde 10 veya 20’si de belediye ve diğer kurumların ortak yapması gerekenler var. Diğer kalanlar ise diğer kurumları ilgilendiren meseleler. Ne olursa olsun olumlu veya olumsuz buraya Büyükşehir Belediyesi müdahildir. İlçelerde nerdeyse yüzde 60-65 büyükşehir belediyesi tarafından görülüyor. İlçe belediye başkanlarını ise yüzde 40-45’i ilgilendiriyor. Hangi cadde büyük şehir belediyesinin hangi cadde ilçe belediyesinin bunlar büyük çalışmalar sonucu kararlaştırıldı” dedi.  
700 ESNAFIMIZI TEMSİL EDİYORUZ
Çorlu Çarşı Platformu temsilcileri yaşadıkları sıkıntıları Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a iletti. Çorlu Çarşı Platformu Sözcüsü Cem Mustafa Erdurur “Burada 700 civarında esnafımızı temsilen bulunuyoruz. Sorunlarımız gerçekten çok. İmkânların ne kadar olduğunu biliyoruz ve görüyoruz. Gerçekçi şeyler istiyoruz. 50 maddede sorunlarımızı sıraladık. Bunların çözüleceğini de düşünüyoruz. En başta otopark sorunumuz var. Gerçekten çok ciddi bir sorun. Omurtak Caddesi’nin tek yön olmasını istiyoruz. TESKİ’nin bir şubesini çarşıda istiyoruz. Bu toplantının sonucunda eminim olumlu bir şeyler alıp esnaf arkadaşlarımıza müjdelerimizi vereceğiz” dedi.
150 BİN TL’YE İHTİYACIMIZ VAR: “VERDİK GİTTİ”
Çorlu Çarşı Esnafı adına Albayrak’a talepleri ileten Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, yeni yıl öncesi çarşının hareketlenmesi için Albayrak’tan destek istedi. Volkan, “Alışverişlerin en yoğun olduğu dönemler öncesi vatandaşımızı çarşıya çekmek için bölgeyi hareketlendirelim istedik. Belirli bir kısmını biz Çorlu Belediyesi ile birlikte karşılayabiliyoruz ama sizlerden de bu konuda destek istiyoruz. 150 bin civarında bir bedele ihtiyacımız var ”dedi. Bunun üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Verdim gitti, yılbaşı için yapılacak işleri sizler planlarsınız” dedi. 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindekiler kahvaltıdan sonra esnafı ziyaret etti, hayırlı işler diledi. 
İMDAT ŞAHİN