• 8 Temmuz Anıtının Açılışı Gerçekleşti
  • 8 Temmuz Anıtının Açılışı Gerçekleşti
  • 8 Temmuz Anıtının Açılışı Gerçekleşti
  • 8 Temmuz Anıtının Açılışı Gerçekleşti
  • 8 Temmuz Anıtının Açılışı Gerçekleşti
  • 8 Temmuz Anıtının Açılışı Gerçekleşti
  • 8 Temmuz Anıtının Açılışı Gerçekleşti
  • 8 Temmuz Anıtının Açılışı Gerçekleşti
Çorlu Güncel

8 Temmuz Anıtının Açılışı Gerçekleşti

  • 02 Aralık 2019
  • 1191 Kez Okundu

8 Temmuz 2018 yılında Çorlu’nun Sarılar Mahallesi’nde yaşanan tren kazasında yaşamını kaybeden vatandaşlar için Çorlu Belediyesi tarafından yapılan 8 Temmuz anıtının açılışı gerçekleştirildi.

8 Temmuz 2018’de yaşanan tren kazasında yaşamını kaybedenlerin unutulmaması için Sarılar Mahallesi’ne inşa edilen anıtın açılışına CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaşamını yitirenlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sarılar Mahallesi’nde bir araya gelen yakınlarını kaybeden aileler ve vatandaşlar mahalle meydanından anıtın dikildiği Sarılar İstasyonu’na kadar yürüdü.

“YANLIZCA YAKINLARIMIZI TOPRAĞA GÖMMEDİK, HAYATLARIMIZI DA TOPRAĞA GÖMDÜK”

Sarılar Mahallesi İstasyonun yanına inşa edilen anıtın açılışında yaşamını yitirilenlerin aileleri duygu dolu anlar yaşadı. Kızını tiren kazasında kaybeden Zeliha Bihter Bilgin yaptığı konuşmada, “Biz sevdiklerimizi kara toprağa koyalı 511 gün oldu. Suçluların hala cezaları verilmedi. 10 Aralıkta duruşma devam edecek. 25 tane canımızı toprağa gömdük. Yalnız onları gömmedik, umutlarımızı gömdük sevinçlerimizi gömdük. Ölen belki 25 candı ama nefessiz yüzlerce can bizler geride kaldı. Birileri işlerini düzgün yapamadığı için bu hayatı yaşamak zorunda kaldık. Bundan sonra bizim tek istediğimiz adalet” dedi.

BURADAN GEÇENLER ANITA BAKACAKLAR VE YAŞANANLARI HATIRLAYACAK

Tren kazasında eski eşini ve 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz  “Bu topraklarda can vermiş 25 can, bu anıtla birlikte sürekli yaşasın. Buradan her tren geçişinde makinisti olsun, yolcusu olsun, bu topraklarda 7 si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiğini ve ihmaller yüzünden can verdiğini bu anıta bakarak hatırlasın. Öyle günlerden geçiyoruz ki adalet istediğimiz şu günlerde, milletvekillerinin bizim sesimizi duyurdukları TBMM’de başka milletvekilleri diyor ki burayı Pazar yerine çevirdiniz. Bende şunu söylüyorum ve hatırlatıyorum, 8 Temmuz 2018’de burası can pazarıydı, burası nasıl can pazarı olduysa ve biz o canların cehennemini hala bu hayatta yaşıyorsak her yeri Pazar yerine de çeviririz, cehenneme de çeviririz” dedi.  

BİR DAHA BU TÜR OLAYLARIN YAŞANMAMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYORUZ

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt anıtın açılışında yaptığı konuşmada: “Bugün buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum, tabi bizlerin ne söylediğinden daha önemlisi yakınlarını kaybeden ailelerin sizlerin hissiyatlarınızı paylaşıyor olmanızdır. Bir arada bu konuyu gündemde tutma mücadelemiz önemlidir. Bugün bir aradayız. Bir taraftan kaybettiğimiz canları anıyoruz, birlikte olmanın bir önemli yanı daha var, bu tür ihmaller noktasında ülkemizde benzer durumların yaşanmaması adına da çok önemli bir görevi ortaya koyuyoruz. Ümit ediyorum, bu birliktelik beraberlik konunun ülke gündeminde olmasına devam edecektir, milletvekillerimiz bu konuda mecliste seslerini duyurmaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

511 GÜN BİRLİKTE MÜCADELE ETTİK

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptı açıklamada: “Ben daha yeni çiçeği burnunda bir milletvekili olarak, 7 Temmuz da yemin törenine katıldım, 8 Temmuz da böyle bir kaza meydana geldi. Ben hemen olay yerine geldim, burası tam bir can pazarıydı. Mısra hanım az önce belirtti mecliste bazı milletvekilleri burayı Pazar yerine çevirdiniz dedi ama 8 Temmuz da burası can pazarıydı. Yani biz şov yapmıyoruz, biz sadece toplumsal bir olayı gündemde tutmak için vekil arkadaşlarımızla birlikte gereğini yapıyoruz. 511 günde birlikte olmanın ve beraber mücadele etmenin sonucunda anıt açılışında yine beraberiz” dedi.

BU DAVA HEPİMİZİN DAVASIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de yaptığı açıklamada, “25 canımızı anmak için, hatırlamak için ve onurlandırmak için buradayız. 25 canımızı rahmet diliyorum. Bugün buradayız, 1 buçuk yılı geçen bir zaman dilimi var ve bu zaman diliminde bu dava süreci skandallarla doldu. Bir oldu bittiye getirilmek istendi, bilirkişileriyle işte 3 Temmuz da aileler duruşma salonuna alınmayarak, avukatlar darp edilerek bir oldu bittiye getirilmeye çalışıldı. Burada ihmal vardı, sorumsuzluktuk vardı.  Bu dava sadece yakınlarını kaybedenlerin davası değil bu dava hepimizin davasıdır” ifadesini kullandı.