• “Çorlu'da İlk Defa Böyle Bir Delege Seçimi Yaşanacak”
Çorlu Güncel

“Çorlu'da İlk Defa Böyle Bir Delege Seçimi Yaşanacak”

  • 21 Kasım 2019
  • 925 Kez Okundu

CHP Çorlu İlçe Başkanı aynı zamanda yapılacak ilçe başkanlık seçimlerinde aday olan Özgür Ertaş gazetemize konuştu. Ertaş, “Çorlu’da ilk defa böyle bir delege seçimi yaşanacak” dedi.


Gazetemizin sorularını yanıtlayan Özgür Ertaş, “Bölünme olmadan, parçalanma olmadan güçlü CHP için kırmızıda buluşalım” dedi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un kendisi lehine açıklamalarına da değinen Ertaş, diğer adaylarla seçim düzeni için bir araya geldiğini de ifade etti. 
“BÖLÜNMEDEN PARÇALANMADAN GÜÇLÜ CHP İÇİN KIRMIZI LİSTE’DE BULUŞALIM”
23-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak delege seçimlerine tüm üyelerimizi davet ediyorum diyen Ertaş; “Bu seçim Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu örgütünün demokrasi şöleni niteliğinde bir seçim olacaktır. Biz bu güne kadar hep demokrasiyi savunduk, Türkiye’de demokrasiyi savunan yegâne partiyiz, bu nedenle demokrasi şölenine de herkesi davet ediyoruz. Çorlu’da ilk defa böyle bir delege seçimi yaşanacak. Biz bu seçimleri Belediye Düğün Salonunda ve Atatürk Enstitüsünde (Eski Ticaret ve Sanayi Odası Binası) gerçekleştiriyoruz. Daha önce buna benzer bir delege seçimi hiç yaşanmadı. Bu açıdan da ayrıca mutluluğumuzu belirtmek isterim. Ben burada mahallelerimizde bütün üyelerimizin birlik beraberlik içerisinde bölünmeden parçalanmadan güçlü bir Çorlu için güçlü bir CHP için tercih yapmalarını diliyorum. Bunu bütün Çorlu’da başarmamız gerekiyor, bölünmüş parçalanmış bir yönetim anlayışının kimseye bir faydası yok” dedi.  
YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICINI YAPMAK İSTİYORUZ
Konuşmasını sürdüren Özgür Ertaş, “Biz 2019 yerel seçimlerine çok kısa bir süre kala şeffaf katılımcı herkesi kucaklayan ön yargı ve yaftalamaların olmadığı saygı güvene ve sevgiye dayalı bir yönetim kurulu kurduk ve hep birlikte çalışarak başardık. Şimdi şunu da belirtmek isterim Çorlu örgütünün 17 kişilik bir örgütle yönetilmesi mümkün değil, yönetimde aktif çalışacak üyelerin sayısı kurulacak komisyonlarla birlikte 100’ün üzerine çıkacak ve özellikle STK’larla bir arada olacağımız yeni bir dönemin başlangıcını yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.  “Yeni bir ilçe merkezini örgütümüze kazandırmak istiyoruz” diyen Ertaş, şöyle devam etti: “ilçe örgütüne gelen herkes kapıdan adımını attığı anda güler yüzle sıcak bir ilgiyle karşılanacak. Siyasi gücümüzü ve enerjimizi örgüt içi mücadelelere karşı değil diğer siyasi partilere karşı kullanacağız. İlçe örgütünden ayrı  seçim ekibi oluşturacağız, bugünün en önemli meselesi zaman bizde bu zamanı en değerli şekilde kullanacağız. Mahallelerimiz için yardımlaşma ve dayanışma merkezleri oluşturacağız, vatandaşlarımızın ve üyelerimizin partimize ulaşımı ve ihtiyaçları talepleri şikayetleri konusunda tüm yolları sonuna kadar açacağız” dedi.
SEÇİM TARİHLERİYLE İLGİLİ GİZLİ SAKLI HİÇBİR ŞEY YAPMADIK
Kırmızı listede olan CHP Çorlu İlçe Başkan Adayı Özgür Ertaş, “Biz partimizde seçim tarihlerini arkadaşlarla sürekli görüştük kimseden gizli saklı bir şey yapmadık, varılan ortak nokta şu idi hafta sonu yapalım, çok geniş bir alanda yapalım, bunun için kapalı spor salonunu bile düşündük. Bazı büyük mahallerimize 2 sandık koyarız bekleme olmaması için, yaklaşık 30 tane sandığa ve kabine ihtiyacımız oldu. İlçe seçim kuruluyla görüştük yazılarını yazdık fakat olumsuz cevap verdiler. Bunlar sürekli konuşulan meseleler, ben partiden ilçe seçim kuruluna yazı gönderdiğim zaman kimseden gizli yapmadım ki. Bu konudan bilgilerinin olmaması diye bir şey olamaz. İlçe seçim kurulu bize olumsuz cevap verince ondan sonra şuna karar verildi, sandıkları ve kabinleri kendi imkânlarımızla oluşturalım, fakat 30 tane kabin ve sandığı aynı gün içerisinde bulup temin edip bu seçimi gerçekleştirmek zor olacağından ister istemez hafta sonları yoğunlukta olmak üzere sadece birkaç tane köyü hafta içine koyduk. Gene hafta sonu yapalım fakat iki hafta sonuna yayalım şeklinde karar verildi. Kaldı ki 23 Kasım da başlatmamamızdaki sebep şu genel merkez 8 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasına kadar süre vermiş, dedik ki bütün adaylar bu süreyi en iyi şekilde değerlendirsin. Bu sefer 9 Kasımda yapsak neye acele ediyorsun diyorlar, 23’ünde yapınca niye geç kaldınız diyorlar, bunlar olur” dedi.
HERKES FİKRİNİ AÇIKLAMAKTA SERBESTİR
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un kırmızı liste lehine açıklamasını sorduğumuz Özgür Ertaş şöyle cevap verdi: “Bu süreçte bütün partililer kanaatlerini bildiriyorlar, bakarsanız bir önceki dönem milletvekilimizde eline telefonu alıp üyeleri aradığı söyleniyor. Bir başka aday çıkıyor muhtarlarla boy boy fotoğraflar paylaşıyor. Ben bunlarda bir sakınca görmüyorum, kimse kimseden gizli saklı bir şey yapmadığı sürece Herşey şeffaf bir şekilde yapıldığı sürece herkes fikrini açıklamada serbesttir. Belediye başkanımızın söylediği söz şu, belediye başkanımız ben seçim sürecinde uyumlu çalıştım, uyumlu çalışacağım bir ekiple devam etmek istiyorum, ben Özgür Ertaş uyumlu çalışacağıma inanıyorum dedi. Bu açıklamada ne var anlamıyorum” dedi.