• Millet Bahçesi İçin Sevindirici Gelişme
Çorlu Güncel

Millet Bahçesi İçin Sevindirici Gelişme

  • 20 Kasım 2019
  • 1819 Kez Okundu

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çorlu’da yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi için devreye girdi, projenin plan hazırlıkları tamamlandı.


TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un hamlesiyle hız kazanan çalışmalar sonucununda, eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanda yapılacak Millet Bahçesi projesi için plan hazırlıkları tamamlandı. Öte yandan, ilçede ikinci bir Millet Bahçesi yapılmak üzere şehir merkezinde yaklaşık 160 dönümlük başka bir alanın da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından jet hızıyla Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na tahsis edilmesiyle, uzun süredir gündemi meşgul eden spekülasyonların asılsız olduğu ortaya çıktı.
PROJE HIZ KAZANDI 
Çorlu’da, eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alanda yapılması vaat edilen, Millet Bahçesiyle ilgili flaş̧ gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Millet Bahçesi’nin Çorlu’ya kazandırılması için devreye giren TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla kurduğu temasın ardından projeye hız verildi. Plan hazırlıkları tamamlanan Millet Bahçesi projesinin yakın zamanda hayata geçeceği öğrenildi.
İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ İÇİN YER TAHSİSİ YAPILDI
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un devreye girmesiyle, Çorlu’ya ikinci Millet Bahçesi’nin müjdesi de verildi. Muhittin mahallesi 2492 ada 1 parselde bulunan yaklaşık 160 dekarlık alan, Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un girişimleri sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından, Millet Bahçesi projesinin uygulanması için Tekirdağ Valiliği’ne tahsis edildi. Ankara’nın baş döndüren hızda gerçekleşen bürokrasisi sonucunda, iki Millet Bahçesi’nin Çorlu’ya kazandırılacak olması kamuoyunda büyük heyecan yarattı. Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca yürütülecek projenin yapımına, tahsis şartlarına göre en geç 2 yıl içinde başlanacak.