•   “Olayı Farklı Yerlere Çekme Çabası İçerisindeler”
  •   “Olayı Farklı Yerlere Çekme Çabası İçerisindeler”
Çorlu Güncel

“Olayı Farklı Yerlere Çekme Çabası İçerisindeler”

  • 20 Kasım 2019
  • 1134 Kez Okundu

S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştiren ve ileriki bir tarihe ertelenen olağan üstü genel kurul sonrası bir basın açıklaması yayımladı.





S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu yaptığı yazılı basın açıklamasında; “S.S Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu olarak 2002 yılından itibaren görev yapmaktayız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kooperatifimizin ve ortaklarımızın menfaatine olan işler yaptığımızı düşünüyoruz. Bulunduğumuz tüm ortamlarda kooperatifimizin kurumsal kimliğine yakışan bir duruş ve tavır sergiledik. Göreve geldiğimizden itibaren mevkii, makam ve çıkar peşinde olmadık. Ortaklarımızdan Genel Kurullarda aldığımız güven ve yetki ile bugüne kadar vermiş olduğumuz tüm sözleri yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. İnşaatların tamamlanması, Armada City projesinin sözleşme tarihinden önce bitirilmesi ve sonrasında İşletme Kooperatifine dönüştürülerek kar paylarının siz ortaklarımıza dağıtılması sonrası; yaklaşık 18 yıldır başkanlık görevini büyük bir gurur ile yapmış olan Başkanımız Sayın Zeki Dobrucalı misyonunu tamamladığı düşüncesi ile 17/11/2019 tarihinde yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kuruldan sonra tekrar görev almak istememiştir. Görev almak istememesinin başka bir sebebi yoktur. Olağanüstü Genel Kurul kararı da tamamen saygı duyduğumuz bu düşüncesi ile alınmıştır. Ancak bu düşüncesini açıkladığı andan itibaren bazı kişiler tarafından farklı amaçlar bahane edilerek komuoyuna tartışmaya açılmıştır.

“Genel Kurul Bir Güvenoyudur”
Öncelikle şunun net bir şekilde bilinmesini istiyoruz; Kooperatifimiz ortaklarının kendi meselesi olan bu konuların hangi amaçla kooperatif ortağı olmayanlar tarafından dillendirildiği ve bunun ne amaçla yapıldığına bir bakılmalıdır. Kooperatifimiz bölgemizin ve Türkiye’nin sayılı kooperatiflerindendir ve her zaman birtakım kişilerin umutlanıp kendi çıkarı peşinde koştuğu çok net bir şekilde bilinmektedir. Kooperatif ortaklarımızın iç meselesi olan konular kamuoyunun meselesi olmamalıdır. Aslında ortaklarımızın bu uzun yıllardır anlatılan yalan, yanlış, maksatlı ve çıkar peşinde koşan kişi ve gruplara verdiği en güzel cevap Genel Kurul kararlarında şahsımıza ve yönetim kurullarına verdiği güven oyudur. 17/11/2019 tarihindeki Olağanüstü Genel Kurul öncesi; yazılı olarak dağıtılan, sms olarak atılan asılsız iddialara, Genel Kurulumuzda yazılı olarak cevap verilmiştir. Genel Kurul günü yaşananların ise Hükümet Temsilcilerinin erteleme tutanağına yazdığı raporlarda açıkça yazıldığı şekli ile 15:30 da biten kontroller sonrası salonda 11 kişi bulunması sebebi ve yeterli nisap sağlanamadığından 24/11/2019 tarihine ertelenmiştir; denilmesine ve erteleme tutanağında kendi imzasının da bulunmasına rağmen Mehmet Hacıoğlu pazartesi günü saat 10:02 de ortaklara gönderdiği yazıda genel kurulun şüpheli temsilci belgeleri veya vekaletler sebebi ile iptal edildiğini ifade etmiştir. Kooperatifimiz ortaklarımıza zarar veren bu maksatlı beyanı anlamak mümkün değildir. Aslında ıslak imzalı, Email veya whatsapp yolu ile alınan vekalet ve temsil belgelerindeki imzaların gerçek olmasına rağmen maalesef birçok ortağımızın belgeleri bakanlık temsilcileri tarafından uygun bulunmamıştır. En başta sözde başkan adayı ve halen denetleme kurulu üyesi olan Mehmet Hacıoğlu ve listesinde görev alacak arkadaşlarının da vekaletleri geçersiz sayılmıştır. Bunun yanında bilgisi olmamasına rağmen KOOPBİS sistemi ile ilgili Denetleme Kurulu üyesi olarak defalarca Yönetim Kurulu uyardığını söylediğini iddia etmiş. Fakat böyle bir yazılı evrakına rastlanmamıştır. Varsa kendisinin beyan etmesi gerekmektedir.


“Olayı Farklı Yerlere Çekme Çabası İçerisindeler”
Kimlere hizmet ettiklerini bilmediğimiz bu kişiler yine yalan yanlış sebepler ile olayı farklı yerlere çekme çabası içerisine girmişlerdir. Denetleme kurulu üyesi olmasına rağmen üyelerimize faydalı işler yaparak enerjisini ortaklarımız ve kooperatifimiz menfaatine kullanması gereken şahıs, çıkar odaklarının kooperatifimizin mal varlıklarına, birikimlerine musallat etme gayreti içerisinde bulunması, üstelik denetçi olarak görev alması da bizler için çok acı bir gerçektir. Ayrıca bu basın açıklaması ekindeki belgelerde; Hazirun cetvelinde iptal edilen isimler ve bölümler, İptal edilen temsilci belgeleri, Mehmet Hacıoğlu’nun basın açıklamasında söylediği misafirlerine oy kullandırmak için ortaklar bölümüne aldılar diye yalan söylediği; iki kere anons edildiği halde kendi misafirlerinin halen ortaklar bölümünde oturduğunun açıkça görüldüğü fotoğraf, Ayrıca bakanlık temsilcilerinin erteleme tutanağı bilginize sunulmuştur. Şunu açıkça belirtmek isteriz ki bu kişiler ile ilgili yasal ne gerekiyorsa kooperatifimiz ve ortaklarımız adına yapacağız. Bugünden itibaren ortaklarımıza, kooperatifimiz üzerinde kimlerin, hangi sermaye sahiplerinin, çıkar gruplarının aslında ne yapmak istediğini tek tek anlatacağımız ve sadece Genel Kurulda ortaklarımıza hesap vereceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Genel Kurulun en kısa sürede yapılması için gerekli çalışmalar titizlikle yapılacak olup ortaklarımız bilgilendirilecektir” ifadelerine yer verildi.