• Ücretli Otopark Uygulamasına Başlanıyor
  • Ücretli Otopark Uygulamasına Başlanıyor
  • Ücretli Otopark Uygulamasına Başlanıyor
  • Ücretli Otopark Uygulamasına Başlanıyor
Çorlu Güncel

Ücretli Otopark Uygulamasına Başlanıyor

  • 19 Kasım 2019
  • 1226 Kez Okundu

Uzun süre beton bariyerlerle çevrilerek boş kalan Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli Eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alan, ücretli otopark olarak kullanılacak.


Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen Eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alan araç otoparkına açıldı. Eski hükümet konağının boşalan alanıyla ilgili gazetemize konuşan Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Uncular Okulu okul aile birliği adına bugünden itibaren ücret alınmaya başlayacağını ifade etti. Konuşmasını sürdüren Erdoğan, alanın 2020 yılı yatırımlarına okul yaptırılması için alındığını da kaydetti 
ÜCRETLİ OTOPARK UYGULAMASINA BAŞLANACAK 
“Valilik oluruyla ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME kararıyla orada Uncular Okulumuzun okul aile birliğine gelir getirmesi kaydıyla tüm izinlerimiz alınmış ve bugünden itibaren ücretli otopark uygulamasına başlayacağız” diyen Hüseyin Erdoğan, “Okul aile birliğimizce sabit bir ücret belirleyeceğiz, deneme maksadıyla, olumsuz bir süreç yaşandığında yeni bir uygulama yapacağız. Belediye ücret tarifesine de geçebiliriz biz burada iki şey amaçlıyoruz. Vatandaşlarımız o yerden istifade etsin okulumuzda gelir kazansın. İki tane okul aile birliği görevlisi makbuz karşılığı ilgili kişilere fişlerini teslim ederek ücretlerini alacaklar” dedi 
YATIRIM PLANLARIMIZ KAPSAMINDA OKUL YAPACAĞIZ
Konuşmasını sürdüren Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Yer Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli, bakanlığın buradaki temsilciliği biz olduğumuz için bize tahsisli, orası şu an eğitim alanı. Bizde yatırım planlarımız kapsamında oraya okul yapacağız. Bizim planımızda var. Bu planlamayı biz belediye başkanımızla ve tüm paydaşlarımızla görüşüyoruz. Özellikle Uncular Okulu’nun bulunduğu lokasyon olarak ve ikili eğitim olarak bölgemiz için ciddi bir ihtiyaç. Biz bunu başka türlü çözemiyoruz. Bölgede başka bir eğitim alanı olmadığı için buraya yapmak zorundayız. Burası bize Milli Emlak tarafından tahsis edildi” dedi.  
ARSAYLA İLGİLİ TEKNİK SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ 
“Okul çalışmaları arsada teknik sorunlar olduğu için başlayamadı, şimdi teknik sorunlar çözüldü” diyen Erdoğan “Arsa tek parça haline geldi. Bizde 2020 yatırımlarımıza teklif ediyoruz, bakanlığımızın göndereceği bir yatırımı inşa edeceğiz. 21 derslikli bir okul planlıyoruz. Alternatifimiz yok, bunu belediye başkanımız da biliyor. Bölgede başka bir arsa yapılıp ta okulların normal eğitime geçeği başka bir alternatifte yok. 2020 de okul olarak kullanılacak” dedi.
İMDAT ŞAHİN