• Ergene'de Hanımeli Pazarı Hizmete Açıldı
  • Ergene'de Hanımeli Pazarı Hizmete Açıldı
Ergene

Ergene'de Hanımeli Pazarı Hizmete Açıldı

  • 18 Kasım 2019
  • 1513 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Ergeneli kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunması için Ergene Belediyesi Zübeyde Hanım Parkında ki hanımeli çarşısını hizmete açtı. Ergene de kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini hanımeli pazarında satışa sunmanın sevincini yaşıyor.




Ergene Belediyesi Zübeyde Hanım parkında her Pazar Ergeneli kadınlar için hanımeli pazarı kurulacak. Saat 12.00 ile 17.00 saatleri arasında Ergeneli kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini hanımeli pazarında hem sergileyecek hem satışa sunacak.

Zübeyde Hanım parkın da hanımeli pazarının hizmete açılması ile Ergene belediyesi olarak Ergeneli kadınlara istihdam sağlandığını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergeneli kadınlarımız evlerinde yapmış olduğu gıdaları ve yapmış olduğu çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantel ve çeşitli çeyizlik ürünlerinin satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bu sergiler ile kadınlarımız el emeklerinin sunumlarını yaparken, vatandaşlarımız da ihtiyaçlarını karşılamış oluyor. İstiyoruz ki, Ergene de kadınlarımız hem üretime devam etsin hem de ev ekonomilerine katkı sağlasınlar. Önümüzdeki dönemde de kadınlarımız için proje ve desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.