• “Üyelerimizin Talebiyle Başkan Adayı Oldum”
Çorlu Güncel

“Üyelerimizin Talebiyle Başkan Adayı Oldum”

  • 12 Kasım 2019
  • 824 Kez Okundu

CHP Ergene İlçe Başkanlığı seçimleri için aday olan Nuh Nuhoğlu, seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlçe başkanlık seçimlerinin güzel geçtiğini söyleyen Nuh Nuhoğlu, seçimlerdeki renklerinin beyaz olduğunu ifade etti.


 “Kapı kapı tek tek üyelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. 17 tane mahallemiz var, mahallelerimizi ziyaret ediyoruz” diyen Nuhoğlu, “Rengimiz Beyaz, diğer arkadaşımız Mehtap Hanım kırmızı rengi istemiş. Parti üyelerimizi ziyaret ettiğimizde güzel geri dönüşler alıyoruz. Amacımız Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını biraz daha yukarı çıkarmak. Yola çıkmamdaki en büyük şey örgütteki üyelerimizin talep etmesiydi. Ben istiyorum değil biz istiyoruz psikolojisiyle buraya geldim” dedi. 
“ORTADA GÖZÜKÜPTE BİRİLERİNE DESTEK OLMAK BİRİLERİNİ TEHDİT ETMEK HOŞ DEĞİL”
CHP Ergene İlçe Başkan Adayı Nuh Nuhoğlu: “Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Özgür Ertaş’ı destekliyorum dediyse bu onun özgür iradesidir. Ergene Belediyesi bize bir şey demiyor ama duyduğumuz kadarıyla el altında da birçok kişiyi bizim karşımıza aldığımızı görüyoruz. Aslında samimi olarak Mehtap Hanım’ı destekliyorum dese daha etik olurdu. Ortada gibi gözüküpte birilerine destek olmak ve birilerini tehdit etmek hoş olmuyor.  Bu bir belediye yarışı değil, bu bir parti yarışı. Bu belediye Cumhuriyet Halk Partili belediyedir. Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle belediyesinin beraber çalışması gerekiyor, birisi ileri birisi geri çekemez. Bunu da doğru yapmamız lazım” dedi. 
OLAYI BELEDİYE İLE NUHOĞLU YARIŞINA ÇEVİRDİLER 
Nuhoğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki kişiler CHP’nin tüzüğüne ve ilkelerini esas alarak davranışlarda bulunabilir. Cumhuriyet Halk Partisi çok büyük bir çınardır ve biz bu çınarı temsil ediyoruz. Atatürk’ten kalmış en büyük miras, Cumhuriyet Halk Partililer Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda yürümesi gerekiyor. Olayı şuna getirdiler belediye ile Nuh Nuhoğlu arasında bir yarışa getirdiler. Biz iki yıl için göreve talibiz, iki yıl sonra yine bir seçim var. Şu anda ki belediye başkanının daha 4 yıl görevi var. Ben başarısız olursam zaten delege bunu değerlendirecektir” ifadelerini kullandı.
 MUSTAFA ULUSOY SANIRIM ADAY OLMAYACAK
“Belediye ile seçimde çalışacak mısınız diye soruluyor tabi ki çalışacağız” diyen CHP Ergene İlçe Başkan Adayı Nuh Nuhoğlu: “Ben ona düşman değilim ki, kin de gütmüyoruz ama bu birlikteliği bir seviye çerçevesinde ve etik kurallar çerçevesine getirmemiz gerekiyor. Haksızlığa da haksızlık diyebileceğiz. Şu anda Ergene İlçe Başkanlığı için iki aday gözüküyor, Mustafa Ulusoy Başkan henüz adaylığını açıklamadı açıklayacağını söylemişti. Bizlerde bekliyoruz süreci. Mustafa Ulusoy’un etrafındaki kişiler Mehtap Hanım’ı destekliyor. Bu şuna benziyor söyle bana arkadaşını şöyleyim sana kim olduğunu. Sanırım Mustafa Ulusoy başkan aday olmayacak. Ben şunu da isterim, ilçe başkanlığı adayları bir açıkoturumda konuşsun, meslek konuşulsun, gelecek konuşulsun, yapacaklar konuşulsun. Bunlar yarışsın, şucu buculuk yarışmasın. Kim daha faydalı olunabilir bunlar yarışılsın” dedi. 
“Ben Herkese Ne İsem O Şekilde Davranıyorum”
Konuşmasını sürdüren Nuhoğlu, “Ben herkese ne isem o şekilde davranıyorum. Ben işimde, siyasette sevgi saygıyla işlerimi yürütüyorum. Kavga gerektiği zaman kavga ederim ama bölücü değilimdir. İnsanları böleyim diye hiçbir zaman böyle bir mizaç içine girmedim. Millet olarak ta hep bizleri bir taraflara sürüklemeye çalışıyorlar. Biz olursak, aile içinde bir bütün olursak sıkıntıları aşabiliriz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN