Çorlu Güncel

Gelecek İçin 20 Bin Fidan Toprakla Buluştu

  • 11 Kasım 2019
  • 993 Kez Okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan Geleceğe Nefes Ol kampanyası kapsamında Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’ne 20 bin fidan dikimi gerçekleşti.


Çorlu Kaymakamlığı’nın öncülük ettiği kampanya kapsamında Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi Park Alanına öğrencilerinde katılımıyla 20 bin fidan dikildi. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’nın eşlik ettiği kampanyada Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Türk Kızılay’ı Çorlu Şubesi Başkanı Alican Yılmaz ve okul müdürleri hazır bulundu. 
AMACIMIZ GELECEK NESİLLERİN DAHA RAHAT NEFES ALMASINI SAĞLAMAK 
800’e yakın öğrenci Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’ne gelerek, fidanları toprakla buluşturdu. Eğlenceli zaman geçiren öğrenciler, fidanları büyük bir özveriyle diktiler. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı yaptığı açıklamada: “Cumhurbaşkanımız 11 Kasım 2019’u milli ağaçlandırma günü olarak ilan etti. Bizde Çorlu olarak bu kapsamda Velimeşe Organize Sanayi’nin park alanı ve çeşitli yerlerde 20 bin ağaç dikeceğiz, belediyenin organizasyonun da 1700 ağaçta Atatürk Havalimanına dikilecek. Bu kapsamda Tekirdağ ilimizde en büyük ikinci ağaçlandırma alanı Çorlu’da olmuş olacak. Süleymanpaşa’da 30 bin ağaç dikimi yapılacak. Çorlu’da da 21 bin 700 ağaç dikimi gerçekleştirilecek. Amacımız gelecek nesillere daha rahat nefes almasını sağlamak bu kapsamda kaymakamlığımızın organizasyonuyla Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nin katkılarıyla, Adliyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Tarım Müdürlüğümüz, Kızılay’ımız olmak üzere 20 bin ağaç dikilecek. Gelecek nesillere hem ağaçlandırma bilincinin oluşması açısından çok önemlidir” dedi. 
BAŞSAVCI YİĞİTER, ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter açıklamasında Atatürk’ün sözünü hatırlatarak, “Atatürk’ün bir sözü vardır, “yeşil görmeyen gözler, renk zevkinden mahrumdur” diye. Bizde daha yeşil bir Türkiye için, geleceğe nefes olmak için buradayız. Bizde fidanımızı diktik, inşallah bunlar geleceğimize nefes olacak” dedi.

Türk Kızılay’ı Çorlu Şubesi Başkanı Alican Yılmaz yaptığı açıklamada: “Daha yeşil bir Türkiye olacak. Bugün çok güzel bir kampanya için buradayız. 20 bin ağaç dikiyoruz. Türk Kızılay’ı olarak ta bu etkinlikte bulunmak istedik. Ağaç bizim için çok önemli” dedi. 
HEDEFİMİZ 100 BİN FİDAN DİKMEK 
Velimeşe Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu “Geleceğe Nefes; 11 Kasım Saat:11:11’de 11 Milyon Fidan” kampanyası kapsamında Velimeşe Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak, bölgemiz sınırları dâhilinde yer alan 12.5 hektar alana 20.000 fidan dikimini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Fidan dikim şenliğimize Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Başsavcılığı, Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorlu Tarım ve Orman Müdürlüğü ve 800 öğrenci katılım sağlamış olup fidanlarımız toprak ile buluşmuştur. 2018 Yılında 5.000, 2019 Yılında 20.000 fidan dikilmiş olup; Velimeşe Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından hâlihazırda 25.000 fidan dikilmiştir. Hedefimiz Geleceğe Nefes Sloganı ile 100.000 fidanı toprak ile buluşturmaktadır” dedi.
İMDAT ŞAHİN