• Eğitim İş Sendikası'ndan Anlamlı Sergi
  • Eğitim İş Sendikası'ndan Anlamlı Sergi
  • Eğitim İş Sendikası'ndan Anlamlı Sergi
  • Eğitim İş Sendikası'ndan Anlamlı Sergi
  • Eğitim İş Sendikası'ndan Anlamlı Sergi
Çorlu Güncel

Eğitim İş Sendikası'ndan Anlamlı Sergi

  • 11 Kasım 2019
  • 1092 Kez Okundu

Eğitim İş Çorlu ve Ergene Temsilcilikleri Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma ve Anlama Etkinlikleri kapsamında Çorlu Orion Alışveriş Merkezi’nde “Asi’den Gazi’ye Karikatürlerle Atatürk” sergisini düzenledi.


Eğitim İş Çorlu ve Ergene Temsilciliklerinin düzenlediği sergiye vatandaşlarında katılımı yoğun oldu. 1919’dan 1938 yılına kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün 40 karikatürü sergide yerini aldı. Vatandaşlar karikatürleri tek tek inceleme fırsatı buldu. 
BU KARİKATÜRLER MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNİ HATIRLATIYOR
Sergide 1919 – 1938 yılları arasında Türk ve Dünya basınında Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yayımlanmış karikatürlerden derlenen 40 esere yer verildi. Sergi ile ilgili görüşlerini belirten Eğitim İş Çorlu Temsilcilik Başkanı Halil Mahmut Er: “Bu sergi ile Milli Mücadele Kahramanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, daha önce bakılmamış bir açıdan halkımıza göstermek istedik. Onun askeri dehasından ekonomik politikalarına, Çankaya ve Dolmabahçe’de kurulan sofralardan, dil ve tarih konusundaki düşüncelerine ve hatta aşk hayatına kadar her yönünü detaylı bir şekilde anlatan birçok çalışmaya rastlamak mümkünken, karikatürleriyle ilgili çalışma ve etkinlikler sınırlı sayıdadır. Atatürk Karikatürleri, Atatürk’ü alışık olmadığımız bir açıdan yansıtmalarının yanında, yakın tarihimizle ilgili çok önemli bilgiler verebilecek birer belge niteliğindedir. Bu karikatürleri incelediğinizde Milli Mücadele dönemine, o dönemin ruhuna, Cumhuriyetin ilk yıllarına, sancılarına, sevinçlerine ve Atatürk’e dair ne kadar çok bilgi verebildiğini gördüğünüzde şaşkınlığa uğrayacaksınız. Bir liderin Asilikten Gaziliğe dönüşümüne şahitlik edeceksiniz. Tüm halkımızı 10 Kasım’da açılışını yaptığımız ve 11-12 Kasım’da da devam edecek olan sergimizi görmeye, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e bir de bu açıdan bakmaya davet ediyoruz” dedi. 
ONU ANLAMAK OKUMAKTIR, YILMADAN BİLGİ PEŞİNDE KOŞMAKTIR
Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren  ise“Bizler eğitim emekçileri olarak emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını sağlamış, içinde bulunduğu çağın en çağdaş ve bağımsız devletini kurarak bizlere emanet etmiş, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi. “Şüphesiz, Atatürk'ü sevmek, anlamak, onu sadece özel günlerde anmak demek değildir. O'nun "ilelebet payidar" kalacağını söylediği Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkmak demektir. Ulusun çaresiz ve yalnız kalan her ferdini dert edinmek demektir. O'nu anlamak, okumak; yılmadan, bilgi peşinde koşmak demektir” dedi.
YAPMAMIZ GEREKEN GELECEK KUŞAKLARA ATATÜRK’Ü ÖĞRETMEKTİR
Eğitim İş Ergene Temsilcilik Başkanı Ali Özcan yaptığı açıklamada: “Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder'in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk'ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur. İnanıyoruz ki, Türk ulusu, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi sonsuza değin korumaya ve yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyet’in Öğretmenleri, aynı kararlılıkla Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin yılmaz bekçileri olmaya ve genç nesillere Atatürk’ü anlatmaya devam edecektir” dedi.
İMDAT ŞAHİN