• Çorlu Belediyesi Fidanları Toprakla Buluşturdu
  • Çorlu Belediyesi Fidanları Toprakla Buluşturdu
  • Çorlu Belediyesi Fidanları Toprakla Buluşturdu
  • Çorlu Belediyesi Fidanları Toprakla Buluşturdu
Çorlu Güncel

Çorlu Belediyesi Fidanları Toprakla Buluşturdu

  • 11 Kasım 2019
  • 848 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi personeli Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında fidan dikme etkinliğine katılarak fidanları toprakla buluşturdu. Etkinliğe katılarak fidan diken Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çocuklarımıza yeşil bir doğa miras bırakmak bizim görevimiz.” dedi.




Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında ülkemiz genelinde 11 milyon fidan toprakla buluştu. Kampanyaya katılan Çorlu Belediyesi, personelleriyle birlikte fidan dikerek etkinliğe destek verdi. Türkiye’nin 81 ilinde 2023 noktada gerçekleştirilen etkinlik 11 Kasım Pazartesi günü, saatler 11.11’i gösterdiğinde başladı. Fidan dikme etkinliği tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Çorlu Belediyesi tarafından yaklaşık 800 adet fıstıkçamı, at kestanesi, erguvan, servi, çınar, Amerikan meşesi ve Amerikan dişbudak fidan dikimi gerçekleştirildi.

‘Bugün Fidan, Yarın Nefes’
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, başkan yardımcıları, belediye personeli, meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş doğayı yeşillendirme etkinliğine katıldı. ‘Bugün Fidan, Yarın Nefes’ sloganıyla başlatılan fidan dikimi, geleceğe yemyeşil bir doğa miras bırakmak isteyen çevreye duyarlı vatandaşları harekete geçirdi. Etkinliğe katılanların “#11milyonfidan” etiketiyle sosyal medyada paylaştığı fotoğraf kareleri büyük beğeni topladı. 

‘Çocuklarımıza Yeşil Bir Doğa Bırakacağız’
Fidan dikme etkinliği hakkında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras temiz bir çevre, yeşil bir doğadır. Çocuklarımıza yeşil bir gelecek bırakmak için hep birlikte doğamıza sahip çıkacağız. Ağaç sevgisini çocuklarımıza aşılamak için gelin hep birlikte fidan dikelim. Doğa ile iç içe mutlu çocuklar yetiştirelim. Yeşile saygı duyan ve sevgi besleyen çocuklar bizim geleceğimizdir.” dedi.
Fidan dikme etkinliğine katılan vatandaşlar fidanları toprak ile buluşturmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, “Fidan dikerek hem çocuklarımıza örnek oluyor hem de geleceğimize umutla bakıyoruz. Doğayı korumak ve gelecek kuşaklara taşımak adına dünyayı yeşillendirmeye devam edeceğiz” dedi.